Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Okresy na Minčole

Dátum: 15.10.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 700
Okresy na Minčole

Už tradične patrí 15. september stretnutiu turistov na Minčole. Tento rok to bolo už po 30-ty krát, čo Klub slovenských turistov Mladosť Odeva Lipany zorganizoval stretnutie turistov zo štyroch okresov (Prešov, Sabinov, Bardejov a Stará Ľubovňa) na vrchole Minčola 1 157 m n. m. Na vrchol k pylónu a neskôr k sv. Krížu, tento rok zavítalo vyše 500 turistov a priateľov prírody nielen zo všetkých dolín spod Minčola, ale aj z blízkeho či vzdialenejšieho okolia, vrátane veľkej skupiny poľských turistov. Po oficiálnej časti príhovorov zástupcov všetkých zúčastnených okresov zaznela turistická hymna Slovensko naše, ktorá sa rozliehala do všetkých dolín. Ďalší program v podobe súťaží potešil deti, ktoré vystúpili na vrchol.

Pri kríži na predvŕši Minčola sa konala sv. omša k sviatku Sedembolestnej Panny Márie, ktorú celebroval pán farár Michal Marčák. Jeho slová povzbudenia a prostredie museli zanechať stopu v každom, kto prišiel na omšu konanú v najkrajšom chráme, ktorou je samotná príroda. Pri útulni pod Minčolom bolo následne pre všetkých pripravené občerstvenie a chutný guláš.

Beťo Majtner

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.