Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mesiac knihy v našej knižnici

Dátum: 04.04.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 622
Mesiac knihy v našej knižnici

Kniha je základom poznania, učiteľom vekov, vládcom kráľovstva ducha. /Lusius Annaeus Seneca/                                                                                                                   

Mesiac marec sa nám spája nielen s príchodom jari, ale je i mesiacom knihy. Mnohí z nás i dnes, v dobe informačných technológii, trávia voľné chvíle práve pri knihe. S knihami sa stretávame počas celého života a preto je dôležité, aby sme k čítaniu viedli naše deti už od útleho veku. 
V rámci mesiaca knihy sme privítali v našej knižnici aj tých najmladších čitateľov. Knižnicu navštívili deti rehabilitačného strediska, z materských a základných škôl pôsobiacich meste. Keďže niektoré deti v knižnici ešte neboli, najskôr si prezreli celý priestor a boli oboznámené s organizáciou knižnice, dozvedeli sa, ktoré knihy sú pre ne vhodné a ako sa s knihami zaobchádza. Menšie deti si knihy prezerali, rozprávali podľa obrázkov a snažili sa pochopiť ich zmysel, staršie si nahlas čítali rozprávky či príbehy a rozprávali o tom, ako by situáciu, v ktorej sa ocitol hrdina, riešili ony v dnešnej dobe. Tí, ktorí mali na návštevu knižnice viac času, stihli aj hry, kedy napr. hádali podľa obrázkov názov rozprávky, či hľadali dvojice postáv, ktoré spolu v rozprávke vystupujú, iní stihli postavy nakresliť alebo zarecitovať peknú básničku, za čo dostali záložky do knihy a sladkú odmenu. Deti, ktoré už sú zapísané do knižnice si vymenili knihy a ostatní, ktorým sa v knižnici páčilo, sľúbili, že prídu s rodičmi.  O tom že knihy spríjemňujú chvíle oddychu i „dospelákom“, svedčí aj stretnutie žien, ktoré si v knižnici „podebatovali“ nielen o knihách, ale i o všeličom inom, čo rezonuje v živote žien v dnešnej dobe. Na mesiac marec pripadol aj Týždeň slovenských knižníc, kedy sa mohli čitatelia bez poplatku zapísať do knižnice, vrátiť dlho požičané knihy, odpúšťali sme poplatky za upomienky. A že  Aktivity spojené s knihami nekončia v mesiaci marec. Už 3. apríla sa koná oblastné kolo prehliadky prednesu poézie a prózy detí MŠ s názvom MEDUŠKA a i pripravené ďalšie návštevy žiakov. Tešíme sa na všetkých návštevníkov našej knižnice.

Bernardína Šimová, pracovníčka MSK v Lipanoch

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.