Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Okamihy života v rieke času

Dátum: 09.11.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1487
Okamihy života v rieke času

Čas otvára brány tomu, kto vie čakať.

Čas  je dimenzia vystihujúca plynutie,  trvanie všetkého bytia a diania, ktoré meriame rokmi, dňami, hodinami, minútami...

Práve plynutie času, odmerané počtom rokov spôsobilo, že v prvý novembrový utorok sa  v mestskej galérii konala vernisáž výstavy s názvom Okamihy života v rieke času. Autorkou vystavovaných obrazov je tentoraz lipianska rodáčka, žijúca a pôsobiaca v našom meste, Eva Vološinová.

Pani Eva celý svoj aktívny život pôsobí ako učiteľka materskej školy a jej výtvarné nadanie a talent dozrievali postupne, a až čas otvoril brány Evkinho talentu natoľko, že pri príležitosti svojho životného jubilea zrealizovala v poradí už svoju druhú výstavu v Lipanoch.

Doménou jej tvorby je príroda vo všetkých podobách. Najviac inklinuje ku krajinomaľbe, občas k zátišiam a kvetinovým kompozíciám. V poslednej dobe k nim pribudli aj figurálne kompozície, kde dominantným objektom je žena.

Prevažná časť vystavovaných prác vznikla v období od januára 2017 do októbra 2018. Prevláda v nich snaha o realistické znázornenie krajiny s prvkami poetiky, no nájdeme tu aj kombinácie realizmu a abstrakcie, čo vyústilo do niekoľkých zaujímavých výtvarných počinov. V jej tvorbe prevládajú olejomaľby, akrylové  maľby alebo kombinované techniky. Obzvlášť rada tvorí monochromatické diela s dôrazom na vystihnutie jeho atmosféry. Prioritnou snahou autorky je tvoriť diela, ktoré sa divákovi prihovárajú, rozprávajú príbehy, alebo vyvolávajú príjemné pocity.

O talente  Evky Vološinovej vás presvedčí iba návšteva výstavy, ktorá potrvá do konca 15.1.2019. Pozývame všetkých.

Mária Kmecová

členka kultúrnej komisie

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.