Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Najväčší Slovák na Gymnáziu v Lipanoch

Dátum: 10.06.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 650
Najväčší Slovák na Gymnáziu v Lipanoch

Dňa 26.apríla 2019 sa na našom gymnáziu konala akcia Najväčší Slovák junior. Tretiaci gymnázia sa stali obhajcami osobností, ktoré sa v celoslovenskej ankete Najväčší Slovák umiestnili na prvých desiatich miestach. Na akcii, ktorá sa konala v klubovni gymnázia, sa okrem spolužiakov a učiteľov zúčastnil aj štáb slovenského rozhlasu s moderátorom Štefanom Chrappom. Ten svojimi otázkami preveril názory každého obhajcu. Verím, že každý, kto sa tejto akcie na našom gymnáziu zúčastnil, si odniesol nové poznatky. Osobnosti prvej desiatky boli a sú rozmanité, zložité a protirečivé. Každá z nich má svoje pozitíva i negatíva a rovnako ako my teraz, aj oni vo svojej dobe neboli dokonalí. Jedno im však uprieť nemožno: boli húževnatí,  išli za svojím cieľom, prekonávali prekážky, stáli si za svojím presvedčením.

U nás sa najväčším Slovákom stal Jozef Gabčík (slovenský vojak pôsobiaci v exilovej československej armáde, ktorý bol účastníkom operácie Antropoid – atentátu na Ríšskeho protektora Reinharda Heydricha). Táto akcia ma zaujala aj preto, že do všedného učebného dňa priniesla hravú formu výučby. Poďakovať by som chcel pani učiteľke Viere Kruľákovej, ktorá nás do tejto akcie zapojila.

Alex Andraščík, septima

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.