Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Hodnotiaca schôdza ZO SZPB

Dátum: 26.02.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 916
Hodnotiaca schôdza ZO SZPB

Dňa 21. februára sa na svojej hodnotiacej schôdzi zišli členovia základnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. V súčasnosti má organizácia 39 členov nielen z Lipian, ale aj z Krásnej Lúky, Krivian, Ďačova, Dubovice, Lúčky a z iných miest Slovenska. Priemerný vek členov je 64,25 r. Najstarším členom je priamy účastník odboja, 95-ročný pán Michal Šlosár. Celá organizácia mu k jeho životnému jubileu praje hlavne veľa zdravia.

Činnosť organizácie je zameraná na prípravu pietnych aktov pri výročiach oslobodenia a SNP. V minulom roku boli pri výročí oslobodenia na pietnom akte prítomní aj žiaci základných škôl a Gymnázia. Pravidelne na týchto podutiach vystupuje aj pán Fabián Milan so svojou vlastnou poéziou, DFS z Krivian  a žiaci ZUŠ s programom. Členovia organizácie tiež navštevujú hrob vojaka na miestnom cintoríne a mohylu partizána Mayera v Lúčke-Potokoch. Okrem spomenutých podujatí využili členovia ponuku OÚ s Sabinove a zúčastnili sa 5. júla osláv Cyrila a Metoda na Devíne. Spoločne s JDS a Senior klubom, s podporou primátora mesta p. Vladimíra Jánošíka,  boli 6. októbra na oslavách na Dukle a vo Svidníku.

Za pomoc a podporu sa chcem poďakovať najmä mestu Lipany, pánu primátorovi, prednostovi a pracovníkom odd. kultúry a športu. Tiež ďakujem všetkým, ktorí svojim programom, alebo účasťou prispievajú k dôstojnému priebehu pietnych aktov.  

Veľmi radi by sme v našich radoch privítali nových členov, príbuzných priamych účastníkov odboja, ale aj sympatizantov z radov mládeže. Verím, že s omladením členskej základne sa rozšíri aj činnosť organizácie. Informácie Vám poskytnem  na mojom telefónnom čísle: 0905 552 771.  

Černická Anna, predsedníčka ZO SZPB

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.