Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Deň vody ako zážitok

Dátum: 18.05.2015
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1168
Deň vody ako zážitok

V priestoroch Gymnázia Lipany sa 20. marca 2015 organizoval Deň vody ako akcia zážitkového vyučovania zameraná na rozvoj prírodovedného zmýšľania a podporu experimentálnych zručností žiakov, ktorá je súčasťou dopytovo- orientovaného projektu Vzdelanie v našich rukách. Akcie sa zúčastnilo  15 pedagógova a 150 študentov pod vedením učiteľov chémie Gabriely Lazoríkovej a Zuzany Heredošovej a koordinátora zážitkového učenia Evy Lazoríkovej.

V rámci jednotlivých aktivít Dňa vody bolo vo vestibule školy  situovaných niekoľko stanovíšť. Každé  odborné miesto spravovali žiaci našej školy, ktorí sa na svoju úlohu vopred pripravili a organizovali jednotlivé činnosti. 

V úvode si všetci  účastníci mohli prezrieť prezentáciu, ktorá sa venovala tradičným aj netradičným pohľadom na vodu. Na ďalšom stanovišti sa podrobili kvízu o vode, ktorý bol vyhodnotený a víťazi ocenení vecnou odmenou, ale aj bonusovou známkou. Žiaci si mohli doniesť vodu z vlastných studní a študentky – laborantky im vo vzorkách stanovili pH, obsah dusitanov, dusičnanov a fosforečnanov pomocou prenosného kufríkového laboratória Merck.  Súčasťou propagácie pitia zdravej vody z vodovodu boli súťaže Prenes rieku a Pijeme vodu z vodovodu, kde sa zábavnou formou žiaci upevňovali v potrebe piť tento najzdravší nápoj. Veríme, že Deň vody prispel k propagácii zdravého štýlu a upevnil v každom presvedčenie o potrebe citlivého prístupu k tejto životodarnej tekutine.


Eva Lazoríková, Gymnázium Lipany, manažér publicity projektu

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.