Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Krst knižného debutu Natálie Skladanej

Dátum: 12.03.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 718
Krst knižného debutu Natálie Skladanej

V prvom rade musíte čítať,“...takto odpovedala na otázku:  "Ako začať písať?" mladá sympatická Oľšovianka, absolventka lipianskeho gymnázia, študentka vysokej školy, ale predovšetkým autorka poviedok i básní, Natália Skladaná. Jej prvotina Totálny úlet je v súčasnej slovenskej literatúre domácim objavom na poli tínedžerskej literatúry a mali by ju kupovať deti svojim rodičom, aby im pripomenuli, aké náročné je byť tínedžerom. Kniha obsahuje 13 poviedok, v ktorých zistíte, že život slovenského tínedžera je krutý, absurdný, neférový, ale zároveň zábavný.    

Knihomoli, milovníci slova a literárneho textu sa pri príležitosti krstu tejto knihy zišli 1. marca 2019 v mestskej galérii. Autorka knihy odpovedala na mnoho zvedavých otázok, interaktívne aj priamo z publika, prezradila svoje životné úlety, literárne sny, dokonca i recept na písanie.

"Taká moja srdcovka," odpovedala Natália na otázku,  prečo si za krstnú mamu svojej knihy zvolila svoju bývalú triednu učiteľku na gymnáziu Vierku Kruľákovú. Úspešná autorka poďakovala viacerým, ktorí stáli za jej úspechom. Krstná mama prečítala ukážku z poviedky Záchod. Pri akte krstu knihe zapriala, aby bola žiadaná, vyčarila úsmev na tvári čitateľov a ukázala im, že výlet do krajiny ÚLET stojí za to. Kniha sa krstila lajkami, ktoré podľa autorky majú „neskutočnú moc zvýšiť ego“ (podľa poviedky Lajky).

Za vydavateľa knihy  - Albatros Media - Natálii zagratulovala a prajné slová knihe vyslovila Michaela Gáboríková. Krst moderovala Zuzana Heredošová. Na chuť si prišli aj priaznivci hudby, spevu či tanca, pretože program umelecky dotvorili učitelia a žiaci ZUŠ v Lipanoch.

Knihu si môžete zakúpiť v kníhkupectvách, odporúčame je to zábavné čítanie!

Zuzana Heredošová

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.