Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na ME 2018 v Nórsku sa predstavia aj hráči SbK Lipany

Dátum: 18.07.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1285
Na ME 2018 v Nórsku sa predstavia aj hráči SbK Lipany

Šieste ME v crossmintone sa začnú 26. júla a tento rok sa budú konať v nórskom meste Skien. Crossminton je kombinácia tenisu, bedmintonu a squashu, skôr známa ako speed badminton alebo speedminton. Klub SbK Lipany s podporou Prešovského samosprávneho kraja a Komunitnej nadácie Modrá Torysa budú reprezentovať v kategórii mužov nad 40 rokov Ján Ščavnický (majster sveta z rokov 2015 a 2017) a v hlavnej kategórii mužov Vladimír Pjecha (bronzový z MS 2013 vo štvorhre). Spolu sa predstavia aj vo štvorhre. Medzi ženami zabojuje Silvia Hiščáková, pre ktorú je to na takomto podujatí premiéra.

V hlavnej mužskej kategórii sa predstaví 58 najlepších hráčov z celej Európy. Chýbať v nej nebude ani majster sveta zo Švédska Per Hjalmarson a ani svetová jednotka Čech Petr Makrlík. Náš hráč Vladimír Pjecha aktuálne vo svetovom rankingu na 32. mieste sa v základnej skupine stretne so svetovou trojkou Davidom Zimmermannsom (GER), Sebastianom Timmom (GER) a Dominikom Bieleckim (POL).

Ján Ščavnický ako svetová šestka bude nasadeným hráčom. V Nórsku samozrejme nebude chýbať ani svetová jednotka v tejto kategórii a to Čech Pavel Podvolecký a ani najväčšia domáca nádej na medailu svetová dvojka Nór Morten Pasche. Súpermi nášho hráča v skupine budú Matjaž Sustersič (SLO), Sinisa Jagei (CRO), Andreas Wolner-Hanssen (NOR) a Johan Andersson (SWE).

Silvia Hiščáková sa stretne v skupine aj so svetovou jednotkou Poľkou Sabinou Schabek. V ďalších bojoch o postup zo skupiny naša hráčka vyzve Irenu Knobling (GER), Siv Aida Nygard Berntzen (NOR) a Regina Strobel (GER).

35 párov sa predstaví vo štvorhre mužov a pomýšľať na medaily môžu aj naši hráči, ktorí by chceli zopakovať úspech z MS 2013, keď získali cenný bronz. Prvé kolo majú naši hráči voľné a v druhom sa stretnú s českým párom Michal Scholze, Marcel Patek.

FOTO: https://photos.app.goo.gl/F14tjVGXHriebmvr5

Crossminton je rýchla kombinácia tenisu, squashu a bedmintonu. Môžete hrať kedykoľvek a kdekoľvek - bez siete! Hráči stoja 12,80 metrov od seba, každý z nich vo štvorci s dĺžkou 5,50 m. Cieľom hry je odbiť košík do súperovho štvorca. Hráč, ktorý dosiahne 16 bodov ako prvý (aspoň s dvojbodovým  náskokom) vyhráva set. Ten kto získa ako prvý 2 sety vyhráva zápas. Medzinárodná Crossminton Organizácia (International Crossminton Organisation) bola založená v roku 2011 a od tej doby strojnásobila počet jej členov (krajín), dosiahla 33 v roku 2015.


Ak by ste chceli vedieť viac o crossmintone (predtým speed badminton) alebo o ME 2018, alebo ak máte nejaké otázky týkajúce sa tejto tlačovej správy, prosím, neváhajte nás kontaktovať:

 

SbK Lipany

 

Mgr. Vladimír Pjecha

prezident klubu

0908083317

sbklipany@gmail.com

www.speedlipany.sk

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.