Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Stretnutie 4 okresov na Minčole

Dátum: 21.10.2015
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1906
Stretnutie 4 okresov na Minčole

15. september už tradične patrí stretnutiu turistov na Minčole. Tento rok to bolo už po 26. krát, čo KST Mladosť Odeva Lipany zorganizoval stretnutie turistov zo 4 okresov (Prešov, Sabinov, Bardejov a Stará Ľubovňa) na vrchole Minčola 1.157 m.n.m. Na vrchol k pylónu, resp. k sv. Krížu, tento rok zavítalo celkom vyše 500 turistov a priateľov prírody. Za krásneho jesenného počasia sa stretli turisti aj neturisti, jednoducho všetci tí, ktorí majú radi prírodu a mohli sa tak nielen pokochať jej nádherou, ale aj stretnúť priateľov a načerpať veľa fyzických i duchovných síl.

O 13:30 hod. sa už tradične konala sv.omša, tento rok nielen k sviatku Sedembolestnej Panny Márie, ale aj s príležitosti 20. výročia postavenia a posvätenia sv. kríža na predvŕši Minčola, ktorú celebroval pán farár Michal Marčák. Pri útulni pod Minčolom nasledovalo spoločné agápe a občerstvenie chutným gulášom.

Na záver by som chcel poďakovať všetkým, ktorí prispeli k organizácii a zdarnému priebehu tohto krásneho podujatia a tešíme sa na stretnutie znova o rok.

Beťo Majtner

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.