Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výcvikový kurz 1. pomoci

Dátum: 06.12.2017
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 731
Výcvikový kurz 1. pomoci

16.9.2017 o 7.00 h bol odchod z Lipian do Tatranskej Lomnice. Kurzu poskytovania 1. pomoci sa zúčastnilo 35 členov MS SČK v Lipanoch a prebiehal v zasadačke hotela Sasanka. Boli vytvorené stanovištia, na ktorých sa striedali účastníci kurzu. Po úvodnej teoretickej inštruktáži nasledovali praktické ukážky  a výcvik. Ten pozostával z:

- ošetrenia zlomením

- ošetrenia krvácania

- všestranné využitie trojrohej šatky

- umelé dýchanie

- stabilizovaná poloha

- ošetrenie popálení

- proti šokové opatrenia

Ako pomôcky  boli použité: vata, obväzy, šatka, podložka a figurína Ferko. Kým sme sa  vystriedali vo všetkých úkonoch, bolo popoludnie a bol čas na zaslúžený obed.

V popoludňajších hodinách sa počasie zmenilo k horšiemu a tak namiesto turistiky a vychádzok do prírody sme odsúhlasili prehliadku jaskyne. Turistika bola aj tu, v jaskyni bolo treba absolvovať 876 schodov a naše pľúca sa pekne vyčistili.  Cestou domov sme sa  zastavili  v historickom centre Starej Ľubovni na malé občerstvenie. Akcia sa vydarila, každý mal plno dojmov a za sebou užitočne a pekne strávený deň. O 19.00 h sa všetci rozlúčili s tým, že sme bohatší o poznatky z poskytovania 1. pomoci, ktoré môžeme využiť v nečakanej situácii komukoľvek.

Juraj Bicko, predseda MS SČK  

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.