Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Hornotoryský horský beh Demjankou – 3. ročník

Dátum: 02.10.2017
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1025
Hornotoryský horský beh Demjankou – 3. ročník

Dážď, blato, chlad, vietor – to boli atribúty tretieho ročníka Hornotoryského horského  behu Demjankou z hľadiska prírodných podmienok. Štyridsať účastníkov v siedmich kategóriách sa vybralo na náročnú trať, ktorá začínala v Krásnej Lúke a cez Kňazovú, Demjanku, Putnov viedla do Lipian. Po prezentácii a výklade trate na futbalovom štadióne (poďakovanie patrí Ing. Dušanovi Matijovi, Ing. Mariánovi Bujňákovi a starostovi Krásnej Lúky Ing. Štefanovi Bujňákovi) bežci vybehli popasovať sa nielen s traťou dlhou 21,5 km, ale aj nevľúdnym počasím.

Po náročnom výbehu na Kňazovú (6 km) ich čakalo občerstvenie (Dušan Matija ml.) a hrebeňová časť Demjanky. Nová svažnica od Bartolomeja Smetanu ich priviedla nad Krivany a tu ich čakalo prekvapenie v podobe množstvo vody v bývalom potôčiku do Putnova. Na lúkach nad Putnovom, z ktorých vidieť dominantu Spiaceho mnícha, pripravili pre nich občerstvenie (Igor Sladkovský) a vymulčovaná trať viedla k druhej „Gabiho“ skratke (autor Gabriel Kuchár). Zbehnutie k železničnej trati zapojilo do činnosti aj posledné zvyšky svalstva. Pohľad na Lipany pod Balážkou a následne prebehnutie nad Gľacami dalo pretekárom signál, že do cieľa je už blízko. Trať bola označená kilometrovníkmi a bielo-červenými páskami, čo vysoko hodnotili nielen pretekári, ale aj organizátori zvyšných pretekov Čergovského pohára (Ondrej Janiga a Lukáš Višňovský). Poďakovanie patrí Paľovi Huňadymu, Gabrielovi Kuchárovi, Jankovi Feltovičovi a študentom Gymnázia Lipany (Gabriel Kušnír, Margita Kušnírová, Klaudia Obšutová). Po dobehnutí do cieľa, kde boli aj zvedaví diváci, sa podával čaj a účastníci sa mohli občerstviť chutnou kapustnicou.

Najlepším účastníkom predávali ceny primátor mesta Lipany Ing. Vlado Janošík, predseda klubu Ing. Bernard Majtner a Ing. Ján Feltovič. Ďakujem všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o zdarný priebeh akcie. Akcia sa konala aj s príspevkom KN Modrá Torysa.

Čaká nás ešte posledný štvrtý Beh hrebeňom Čergova 21.10.2017 (Kyjov – Minčol-Lysá – 30 km).

Tešíme sa na stretnutie s vami

Za organizátorov Jozef Sobota, autor projektu 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.