Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zo spomienok na festivalový pobyt v Kraneve

Dátum: 30.08.2016
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1185
Zo spomienok na festivalový pobyt v Kraneve

FS Šarišská Lipa sa v dňoch 10. – 16. júna zúčastnil festivalu SUNNY OLYMPIA v obci Kranev neďaleko známeho bulharského letoviska Varna.  Zahraničný pobyt bol príležitosťou na prezentáciu folklórnych choreografií, spevu, tanca i divadelného umenia. Mladí ľudia z Ukrajiny, Bulharska i Slovenska sa navzájom obohacovali o kultúry svojich krajín, spoznávali ich rôznorodosť a bohatosť folklóru.

Každý deň v centre Kraneva i v blízkych hoteloch obdivovalo publikum rezké tance regiónov Šariš, Spiš, Zemplín, spev i krásnych mladých ľudí v originálnych ľudových krojoch. O tom, že sme sa páčili,  svedčili aj burácajúce potlesky a pozvánka na ďalší ročník festivalu.

FS Šarišská Lipa vznikol v roku 2000. Aj keď členská základňa sa neustále mení – chlapci a dievčatá so súborom prešli viaceré európske krajiny. Bolo to Macedónsko, Bulharsko, Turecko, Chorvátsko, Rumunsko, Ukrajina a šarišský folklór znel aj v Nemecku. Najmladší 10 ročný účastník zájazdu bol so súborom prvýkrát, no jeho zážitky sú úžasné.  Veď slnko, pláž,  Čierne more a kamaráti, s ktorými si užívate tie najsladšie chvíle prázdnin, na to sa len tak nezabúda.

V mene FS Šarišská Lipa chcem touto cestou poďakovať za finančnú príspevok, upomienkové darčeky pre organizátorov festivalu i morálnu podporu mestu Lipany, Komunitnej nadácii Modrá Torysa i ZUŠ.

Michal Hromjak, vedúci súboru

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.