Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

SWEETCUP 2015

Dátum: 26.03.2015
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1582
SWEETCUP  2015

Stredná odborná škola obchodu a služieb, SDH 3, Prešov usporiadala 13. ročník medzinárodnej súťaže talentovaných žiakov v odbore kuchár, cukrár, predavač a aranžér. Okrem škôl zo Slovenska sa súťaže zúčastnili aj školy z Ukrajiny a Poľska. Naša škola súťažila v odboroch cukrár a kuchár. Súťažnou témou tohto ročníka boli Dezerty 21.

V odbore cukrár našu školu reprezentovala žiačka 2. ročníka Natália Kupčíková, ktorá získala za prípravu originálnej torty pre 21. storočie striebornú medailu. Natálii blahoželáme a prajeme veľa tvorivosti a nápaditosti v ďalších súťažiach. Po prvýkrát sa tejto súťaže zúčastnil odbor hostinský. Žiak Jozef Kaminský pripravoval sladký dezert pod názvom Golden Elsanta. Jeho horkú chuť dopĺňala sladká chuť jahody. Novým trendom bolo jedlé zlato, ktoré sme použili ako krajkovú dekoráciu. Za tento nápaditý, ale hlavne chutný dezert 21. storočia sme sa umiestnili v bronzovom pásme.

A. Počová, A. Ptáková, I. Šlosárová

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.