Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Deň zdravej výživy 2019

Dátum: 28.10.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1076
Deň zdravej výživy 2019

Svetový deň výživy

Jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa, na ktorú sa často zabúda. Svetový deň výživy – opäť tradícia, ktorej patrí miesto medzi aktivitami našej školy. Zdôrazňuje potrebu zdravého stravovania a vyzýva nás k zdravému životnému štýlu.

Dnešná mládež žije príliš rýchlo a pri stravovaní robí rovnaké chyby ako dospelí.  To je dôvod, prečo sa v našej škole tejto téme venujeme každoročne. Touto akciou sa snažíme poukázať na možnosti zdravej stravy. Žiaci pod vedením učiteľov a majsteriek odborného výcviku pripravili ukážky a zdôraznili, čo má obsahovať zdravý tanier. Mnohé z jedál sa podobali na skutočné umelecké dielka. Všetci ukázali nielen svoju zručnosť, ale aj angažovanosť a výbornú obsluhu.

Na Slovensku nadváha, vrátane obezity, postihuje 12 až 13 % mládeže. Aj tieto alarmujúce čísla boli dôvodom, že každoročne 16. októbra pripravujme projektový deň na danú tému, kde sa učíme o tom  nielen teoreticky, ale aj prakticky pripravujme zdravé jedlá. Pri vkusnej tematickej výzdobe sa všetci venovali ochutnávke rôznych jedál, každý si tu mohol vybrať a ochutnať jednotlivé pokrmy podľa farby, chuti alebo vône.

Treba skutočne vyzdvihnúť šikovnosť a pestrosť nápadov, ktorých cieľom bolo viesť mládež k zdravému stravovaniu. Každý od toho najmenšieho, či najmladšieho žiaka, učiteľa, hosťa si pošteklil chuťové poháriky, ulahodil oku a odchádzal s dobrým pocitom a predsavzatím, že o rok určite opäť navštívi našu školu.

16. október nám má pripomenúť, že život každého človeka je jedinečný, neopakovateľný a nenahraditeľný. Preto by si ho mal každý z nás dostatočne vážiť.

Zdroj: https://soslipany.edupage.org/news/

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.