Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Farebné impresie Evy Vološinovej

Dátum: 18.05.2015
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1484
Farebné impresie Evy Vološinovej

Už mnoho rokov sa o našom  meste hovorí ako o liahni talentov hlavne v súvislosti s hudobným umením. Zvučné sú priezviská Gurbaľ, Maťašová, Mihalyová...

            S hudobným umením sa však veľmi úzko snúbi umenie výtvarné, ktoré sa v Lipanoch dostalo do silného povedomia až s prvými výtvarnými plenérmi aj zásluhou pána M. Buchera. Práve on organizoval kurzy amatérskych výtvarníkov na Základnej umeleckej škole v Lipanoch. A v meste sa roztrhlo vrece aj s výtvarnými talentami. Jednou z nich je i pani Eva Vološinová, učiteľka materskej školy, rodáčka z Lipian, autorka výstavy Farebné impresie, ktorú sme spoločne otvárali16.4.2015 v zasadacej miestnosti MsÚ.

            V jej tvorbe výrazne dominuje krajinkárstvo, príroda, ktorá hýri rozličnými farbami   a pútavými tvarmi. Veď aj sama o sebe hovorí:

„Svet okolo mňa ma vždy fascinoval svojou krásou, či zaujímavosťou. Každý okamih je neopakovateľný a ja sa ho snažím zachytiť maľbou či kresbou. Každý môj obraz vznikne iba raz. Vyjadrujem ním svoj obdiv prírode i človeku. Obaja sú tvorcami poézie okolo mňa a zároveň sú jej súčasťou.“

                 


Mária Kmecová, členka kultúrnej komisie

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.