Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Hlas za región plný krás

Dátum: 15.10.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 530
Hlas za región plný krás

Pivovar Šariš prostredníctvom svojho grantového programu Šariš ľuďom tento rok prerozdelil sumu 16-tisíc eur ôsmim projektom. Ich autori si výherné šeky prebrali v sobotu priamo na pódiu vo Veľkom Šariši. Projekty sú zamerané na rozvoj turizmu, obnovu pamiatok a ďalších významných symbolov. Vďaka peniazom sa zateplí turistická útulňa na historickom území Kráľovej studne, zdieľané bicykle v Prešove dostanú špeciálne GPS zámky, Šarišský okruh veteránov priblíži motoristické skvosty a  spropaguje atrakcie regiónu Šariš, zriadi sa stála expozícia Slovenského technického múzea Čipkárstvo na Soľnej Bani, západnú vežu Kapušianskeho hradu čaká rekonštrukcia. V priestoroch skanzenu v Bardejovských Kúpeľoch občianske združenie Kreatívec postaví hrnčiarsku pec s prístreškom na zadymovanú keramiku a folklórny súbor Dúbrava, ktorý nakúpi  nové kroje.

Prístupovú cestu k útulni na Minčole, ktorá je súčasťou medzinárodného cyklochodníka Lipany – Kamenica – Muszyna, čaká revitalizácia. Práve tento projekt získal aj špeciálnu prémiu 1 000 eur vo verejnom hlasovaní. Víťaz bol slávnostne vyhlásený práve počas DOD v pivovare Šariš.

Jozef Sobota

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.