Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Krátko o jazdení s TOP ridermi...

Dátum: 08.09.2016
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1068
Krátko o jazdení s TOP ridermi...

Po dvoch rokoch šialeného RIDERS DIRT CONTESTu sme sa rozhodli zorganizovať tretí ročník tejto BMX/MTB dirt jumpovej súťaže. Pôvodne bola akcia naplánovaná na termín 16.7.2016, no pre nepriaznivé počasie sme dátum presunuli na 24.7.  Súťaž sa odohrala na dirtoch „Behind the hall dirts", ktoré sa nachádzajú v areáli futbalového štadióna na Ulici kpt. Nálepku. Jazdilo sa v dvoch kategóriách BMX a MTB.

Na listine kvalifikácie MTB nechýbali mená ako Pawel StachakOskar SoczyńskiSebastian KoczaraĎuďo ŽiakJakub Tóth a podobne. Hneď bolo jasné, že sa budeme mať na čo pozerať. Krásne vysoké backflipy obohatené barspinom či condorom, 360 double aj triple barspin, natiahnuté supermany a tailwhipy, to všetko ste mohli vidieť v kvalifikácii MTB riderov. Hneď po nich nasledovala kvalifikácia BMX, a to sa diali veci. Double tailwhipy pomaly v každej jazde, obrovské backflipy a frontflipy, decade, 360 tailwhipy, a to všetko od mien ako Andreas FioreErik Krotký a Jozef Lörinc. S porotou v zložení Roman Pichnarčík a Dominik Stromček sme sa rozhodli, že do finále postúpi len 8 najlepších jazdcov.

V každej kategórii prebehla kvalifikácia a finále pozostávajúce z 3 jázd. Hodnotila sa najlepšia jazda. Po finále nasledovala Best trick contest. Ohodnotení boli najlepší traja z každej kategórie a, samozrejme, víťaz best tricku. Celodenné jazdenie s TOP ridermi zo zahraničia a celého Slovenska bolo nad naše očakávania.  V závere  sme prenechali miesto kapele SKY-ROX, ktorá odohrala live koncert pre všetkých zúčastnených.

VÝSLEDKY:

JUNIOR:
1. Robin Boško
2. Igor Iggy Sladkovský
3. Olap Kilark

MTB: 
1. Pawel Stachak
2. Sebastian Koczara
3. Oskar Soczyński

BMX:
1. Andreas Fiore
2. Jozef Lörinc
3. Erik Kroťas Krotký

DEMA BEST TRICK:
Paweł Stachak - Backflip triple barspin

Patrik Molnár, hlavný organizátor a jeden z riderov

Podrobnosti

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.