Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Čítanie pod lipami

Dátum: 15.07.2015
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1151
Čítanie pod lipami

Ján Patočka píše: ,,Nemiluj knihy, aby si si nimi ozdobil svoj príbytok, ale preto, aby si nimi vyzdobil srdce i ducha.“Mladí dnes čítajú hlavne odkazy na Facebooku, Twitteri, blogy.Je čoraz ťažšie motivovať žiakov, aby vo voľnom čase siahli po dobrej knihe,aby pre nich čítanie nebola nuda.Preto sme sa tešili na jedno čarovné dopoludnie s názvom Čítanie pod lipami, ktoré už tretí rok organizuje Mestská knižnica v Lipanoch.

Žiaci ZŠ Komenského 113 sa 1. júna, s knihami povestí o okolitých hradoch v ruke, vybrali do mestského parku, posadali si na lavičky a zahĺbili sa do čítania zaujímavých príbehov. Bol to pre nich nový zážitok, že mohli čítať do mikrofónu, naokolo bolo veľa ich spolužiakov, ale aj obyvateľov Lipian, mamičiek s deťmi so zmrzlinou v ruke, ktorí ich počúvali. Po ich dočítaní sme žiakom kládli otázky, ktorých zodpovedanie bolo odmenené sladkou odmenou. V prírode, medzi stromami a kvetmi, sa pre žiakov stalo ,,obyčajné čítanie“ zážitkovým, ktoré ich na okamih vytrhlo z každodenných starostí a školských povinností.

Preto sa chceme poďakovať organizátorom tejto krásnej akcie, pani Husárovej a Šimovej a dúfame, že sa aj na budúci rok stretneme a opäť si oddýchneme v tieni našich líp pri čítaní príbehov.

Ľubica Hovancová, učiteľka ZŠ Lipany, Komenského 113

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.