Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zlatý florbalový rok na Gymnáziu v Lipanoch

Dátum: 04.06.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 669
Zlatý florbalový rok na Gymnáziu v Lipanoch

Keď školské tímy chlapcov a dievčat nášho gymnázia začiatkom kalendárneho roka výrazne porazili tímy iných stredných škôl na okresných majstrovstvách stredných škôl, keď nie jeden zápas sa skončil aj dvadsaťgólovým rozdielom a keď nenašli premožiteľa ani na krajských majstrovstvách stredných škôl, cítili sme vo vzduchu veľké veci.

Školský tím chlapcov postúpil na Majstrovstvá Slovenska vo florbale stredných škôl, ktoré sa konali v dňoch  23. – 24. apríla 2018. Zúčastnilo sa ho 8 tímov, víťazov krajských kôl. Gymnazisti z Lipian získali bronzové medaily, keď v boji o bronz porazili gymnazistov z Rimavskej Soboty.

Majstrovstvá Slovenska dievčat sa konali 10 . – 11. mája 2018 v Starej Ľubovni. Naše ambície boli veľké vzhľadom k tomu, že máme v tíme dve členky národného florbalového tímu, účastníčky nedávneho svetového šampionátu v Bratislave (L. Cupráková, K. Robová) a 5 hráčok extraligy žien zo strieborného FBC Predátora Sabinov. Lipianske gymnazistky s prevahou vyhrali kvalifikačnú skupinu a postúpili do semifinálových bojov. Vo finále sa stretli s gymnazistkami z Kysuckého Nového Mesta, ktoré zdolali 2:1, čím pre školu získali historicky prvý titul majsteriek Slovenska vo florbale stredných škôl v kategórii dievčat.

Kapitánka nášho tímu, L. Cupráková, bola po tretíkrát vyhlásená za najlepšiu hráčku turnaja. Semifinálové boje v Starej Ľubovni prišla podporiť veľká skupina spolužiakov a učiteľov, ktorá bola siedmym hráčom na ihrisku. Najväčšou osobnosťou týchto tímov je však tréner a pedagóg lipianskeho gymnázia Ľuboš Laš, ktorý sa venuje florbalistom od roku 2007. Dievčatá základy tohto pekného športu získavali pod trénerským okom Eleny Čamajovej a Mareka Adamečka.

Naši športovci získali dve z mét, ktoré im v minulosti unikali len o vlások. Zisk najcennejšieho vavrínu a bronzovej medaily je pre nás, pre žiakov, rodičov a učiteľov, veľkou výzvou a inšpiráciou. Naši študenti tak úspešne reprezentovali nielen svoju školu, ale aj mesto Lipany a Prešovský samosprávny kraj.

 Veríme, že sa tomuto mladému športu v našej škole bude dariť aj v budúcnosti a že naši študenti budú členmi nielen miestnych a okresných športových tímov, ale aj slovenskej reprezentácie. K tomu im na našom gymnáziu vytvárame všetky predpoklady a hráči majú podporu učiteľov a spolužiakov.

 

Eva Lazoríková, zástupkyňa riaditeľky školy na Gymnáziu, Komenského 13, Lipany

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.