Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

NATURAE - ARIASIS

Dátum: 07.02.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 781
NATURAE - ARIASIS

Lipany majú ďalší talent.               

„Mojím napĺňaním, psychickým uspokojovaním a mojou vysnívanou činnosťou je maľovanie. Chodila som na Strednú školu úžitkového výtvarníctva v Košiciach, na odbor konzervátorstvo, reštaurátorstvo a maliarske techniky. V blízkej budúcnosti by som sa chcela uplatniť aj v tomto odbore. Táto výstava je moja prvá. Najradšej maľujem abstrakt. Pri tomto štýle sa mi ruka uvoľní a nebojím sa urobiť ťah. Rada pri tom rozmýšľam o rôznych farebných kombináciách. A snažím sa, aj keď je to abstrakt, aby obraz, ktorý maľujem, mal svoj význam.“

Toto je vyznanie mladej lipianskej výtvarníčky Karolíny Hovančíkovej, ktorej vernisáž výstavy obrazov sa uskutočnila 1.2.2018. Na svojich obrazoch nám ponúka hlavne kvety, v nespočetných farbách a podobách, na plátnach väčších i menších rozmerov.  Zaujímavý názov výstavy NATURAE-ARIASIS nám vysvetlila takto: naturae – príroda, ariasis – púčik. A možno to symbolizuje i jej rozvíjajúcu sa umeleckú dráhu, ale i jej mladučký vek. Túžbou talentovanej Karolíny je venovať sa konzervátorstvu a reštaurátorstvu. Verme, že jej túžba sa časom zmení na skutočnosť, tak ako to stojí v horoskope jej mena, podľa ktorého nositeľka mena Karolína je vybavená inteligenciou, autoritou, tvorivosťou, vytrvalosťou a zvedavosťou. Budeme jej veľmi držať palce! 

Mária Kmecová

členka kultúrnej komisie

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.