Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Á mužstvo ŠK Odeva Lipany pred jarnou časťou

Dátum: 01.03.2016
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 3097
Á mužstvo ŠK Odeva Lipany pred jarnou časťou
  1. Čo sa v klube udialo počas zimnej prestávky? Aké príchody a odchody hráčov, príp. nejaké zaujímavosti ste zaznamenali?

Po zimnej prestávke sme sa zišli na 1. tréningu 11. januára. Trénujeme v domácich podmienkach a okrem 29 TJ, ktoré máme naplánované počas tohto obdobia sme mali odohrať 13 prípravných zápasov. Už teraz vieme, že plán sa nesplní, pretože ligový dorast VSS Košice k nám nepricestoval, tak tých zápasov bude iba 12J. Počas prestávky sa Marcel Vysočan podrobil operácii priťahovačov, stále je ešte v rekonvalescencii, Kristián Guľaš si poranil predný stehenný sval na nezmyselnom halovom turnaji a dodnes s tým laboruje. Asi s nimi nemôžeme počítať ani do jarnej časti súťaže. Preto sme boli nútení hľadať adekvátne náhrady na tieto posty. V mužstve sa udomácnil Pavol Popovec, ktorý u nás už pôsobil a stále iba na skúške je Erik Maliňák zo Spišského Podhradia. Verím, že chlapci, ktorí majú menšie zdravotné problémy, sa dajú čo najskôr do poriadku.

  1. S akými ambíciami vstúpite do jarnej časti? Postavenie po jeseni vás oprávňuje aj na postupové myšlienky. Je cieľ klubu v tejto sezóne postup do vyššej súťaže?

Tak tie ambície sú vždy vysoké. Po tom, čo nám v minulom ročníku ušiel postup medzi prstami, tentokrát sme silnejší a odolnejší voči určitým negatívnym vplyvom a nepriazňam osudu. No na druhej strane to bolo aj na niečo dobré, veď skončiť tak ako Dolný Kubín, alebo trápiť sa v 2. lige ako niektoré mužstvá, tak o čom to je? My máme aj mládežnícke mužstvá (SMD v II.L.,SMŽ v I.L) a musíme pozerať v prvom rade na svojich vlastných chlapcov a nie opačne. No určite sa popasujeme so súpermi o postupovú miestenku.

  1. Čo očakávate celkovo od jarnej časti súčasnej tretej ligy? V čom spočívajú vaše hlavné očakávania?

Tak to je dobrá otázka. Ja môžem očakávať a verím tomu, že to bude len o futbale, že budú vyhrávať len lepšie mužstvá v zápase a aby sme ostali vždy ľuďmiJ. No moje očakávania sú jedna vec a realita bude známa po necelých 4 mesiacoch. Ja fandím všetkým mužstvám, mám veľa priateľov medzi hráčmi, trénermi aj funkcionármi a verím, že to tak zostane aj po odvetnej časti tohto ročníka. Je dôležité zachovať si za každých okolností rozvahu a pokoj, veď futbal je fenomenálna hra, ktorá má robiť ľuďom radosť, zbližovať ich a nie opačne. Kto si pri futbale na úkor zdravého rozumu leští iba svoje ego, má peniaze a je silný len z pozície týchto atribútov, tak ten do futbalovej rodiny nepatrí.

  1. Skúste si zaprognózovať - o čom sa v Lipanoch bude najviac hovoriť po poslednom 30. kole?

V Lipanoch aj po 30. kole sa bude hovoriť okrem futbalu o bežnom živote. No tak ako doposiaľ aj naďalej futbal v Lipanoch má svoje meno, svoju históriu. Je oň záujem v meste a širokom okolí. O futbal v Lipanoch sa zaujíma tak samospráva mesta, občania nášho hornotorysského regiónu, sponzori, ako aj naša mládež. Máme aj svoj fanklub, ktorý nás posúva dopredu hlavne v domácich zápasoch. Všetkým patrí naša vďaka.

  1. Koho považujete za najlepšieho hráča súčasnej tretej ligy?

Je v nej veľa kvalitných hráčov, strelcov, brankárov. Skúsených aj menej skúsených, no ja som patriot, ale nielen preto s čistým svedomím zaň pasujem Ivana Pončáka z lipianskej Odevy, ktorý už ako stálica 3. ligy si udržiava svoj herný prejav. Svojím vystupovaním na ihrisku aj mimo neho je skromným a priateľským človekom. Vždy sa pozerá len na toho hráča, ktorý dal najviac gólov. No v poslednom období sa nám aj Ivan rozstrieľal, tak nech mu to vydrží ešte dlho. Všetkým hráčom, trénerom, funkcionárom, hospodárom/kam, podporovateľom futbalu, fanúšikom prajem pevné zdravie a veľa úspechov.

 Emil Jacko – tréner ŠK Odeva 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.