Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Deň zdravej výživy

Dátum: 25.11.2015
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1122
Deň zdravej výživy

16. október v Strednej odbornej škole Lipany patrí každoročne zdravej výžive. Naším cieľom je ozdravovať stravovacie návyky študentov a verejnosti a podporovať zdravý životný štýl. Aj tento rok sme privítali mnoho návštevníkov. Ich počet sa každým rokom zvyšuje, čo svedčí o tom, že myšlienka realizovať Svetový deň výživy v priestoroch našej školy sa stretla s ohlasom. Jedálniček je každý rok pestrý a jedlá sú vždy nové. Vždy sa zameriame na jednu dominantnú surovinu. V tomto roku to boli pseudoobilniny – pohánka, proso, pšeno, amarant, quinoa. Snahou bolo ukázať, že aj bez pšenice sa dajú pripraviť rôzne jedlá vhodné aj pre ľudí trpiacich celiakiou.

Doplnili to rôzne šaláty, maškrty, ale aj špeciálne chleby a pečivo, mäso a polievky. Ohlasy boli priaznivé a záujem o recepty veľký. Pri príprave aj tento rok pomáhali študenti odboru cukrár pod vedením učiteľky odborných predmetov Jany Baňasovej a majsteriek odborného výcviku, pomocnú ruku podali aj študenti odboru hostinský a kaderník. Súčasťou akcie bola nielen ochutnávka pripravených jedál, ale aj ukážka surovín a výrobkov zdravej výživy, ktoré nám poskytol obchod so zdravou výživou Vita Lipa. Ďakujeme pani Ferencovej za ochotu a rady. Tešíme sa na ďalšie stretnutie so zdravou výživou v budúcom roku.

 

Jana Baňasová, SOŠ Lipany

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.