Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Riders Dirt Contest 2

Dátum: 21.09.2015
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1746
Riders Dirt Contest 2

Slnečná sobota dňa 11.7.2015 sa niesla v našom meste v znamení adrenalínu. Areál za futbalovým štadiónom sa totiž premenil na miesto, kde sa konala po druhý krát medzinárodná súťaž v športe BMX/MTB dirt jump – RIDERS DIRT CONTEST 2.

Už od rána bolo všetko perfektne pripravené a štartovacia listina žiarila menami ako Konrád Szabó, Andreas Fiore, Erik Krotký, Pawel Stachak, Oskar Soczynski, Sebastian Koczara, Patrk Gažo a mnoho iných slávnych mien známych v tomto športe. Lipany teda navštívila európska špička z tohto športu a pre divákov táto súťaž znamenala dych vyrážajúcu adrenalínovú šou počas celého dňa. Súťažilo 28 najlepších jazdcov v dvoch kategóriách BMX a MTB. Z týchto jazdcov len polovica postupovala do finále. Každý z jazdcov mal 3 jazdy na troch skokoch a hodnotila sa obťažnosť trikov, výška v akej bol trik predvedený, čistota odjazdu a štýl. To všetko mala na starosti naša odborná porota v ktorej najväčšie slovo mal profesionálny jazdec Roman Pichnarčík. Medzi víťazov sa rozdelilo prize money 400 € a obrovské množstvo vecných cien v hodnote 1300 €. Počas dňa sa tiež konala súťaž o najlepší trik dňa pod názvom BMXSHOP.SK BEST TRICK.

Víťazom best tricku sa stal Andreas Fiore a odniesol si domov čisto nový BMX  bicykel v hodnote 300 €. Víťaz kategórie BMX Konrád Szabo z Maďarska po súťaži povedal, že sa mu v Lipanoch veľmi páčilo, súťaž bola zorganizovaná na profesionálnej úrovni a podotkol, že rád príde o rok znovu.

Samozrejme takáto veľká súťaž by sa bez pomoci všetkých sponzorov zorganizovať nedala, za čo im patrí obrovská vďaka. Verím, že sa opäť vidíme všetci o rok na RIDERS DIRT CONTESTE 3.        

Patrik Molnár


Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.