Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ščavnický triumfoval v Skawine

Dátum: 02.12.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 953
Ščavnický triumfoval v Skawine

16. novembra sa v poľskom mestečku Skawina konal 250 bodový medzinárodný crossmintonový turnaj, na ktorom nechýbali ani slovenskí hráči.

Vo finále sa stretli naši juniori

V kategórii do 14 rokov sme mali dvojnásobné zastúpenie hráčov, ktorí nás nesklamali a potvrdili svoju formu. Po víťazstvách vo svojich skupinách sa Ján Ščavnický ml. a Viliam Kopilec následne prebojovali až do finále, kde prvý menovaný zvíťazil 2:1 na sety.

Juniorky si zahrali so ženami

V kategórii medzi ženami sa tentokrát predstavili nielen Silvia Hiščáková a Mária Ščavnická, ale aj naše juniorské hráčky Lívia Imrichová a Katarína Daduľáková. Najviac sa darilo Daduľákovej, ktorá ako jediná naša hráčka postúpila zo skupiny. Následne žiaľ podľahla poľskej hráčke Beate Jagiello 0:2 na sety a skončila na piatom mieste.

Ščavnický st. sa triumfom dostal až na čelo rankingu

Medzi mužmi nás v Skawine reprezentovali Ján Ščavnický st., Vladimír Pjecha a Marek Puškáš. Zo skupín sa podarilo postúpiť všetkým, no v prvom kole skončil Marek Puškáš, ktorý prehral s neskorším finalistom Mariuszom Sawickim. V semifinále sa stretli Vladimír Pjecha a Ján Ščavnický st.. Do finále napokon postúpil Ščavnický, ktorý si vo finále poradil aj s Mariuszom Sawickim 2:0 na sety. Toto víťazstvo mu pomohlo aj k posunu na čelo vo svetovom rankingu mužov nad 40 rokov.

Vo štvorhre dvakrát bronz

Nasadeným párom v kategórii štvorhra mix bol aj pár Mária Ščavnická a Ján Ščavnický ml., ktorý si v druhom kole poradil s poľským párom Joanna Kowalczyk, Mariusz Kowalczyk 2:1 na sety. V semifinále následne prehrali s neskoršími víťazmi 0:2 na sety. Cez druhé kolo neprešli páry Hiščáková, Pjecha ani Imrichová, Puškáš. V mužskej štvorhre získal bronz Viliam Kopilec.

SbK Lipany

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.