Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Florbal SK

Dátum: 01.03.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 794
Florbal SK

V tomto školskom roku sa naša škola zapojila do florbalovej SK-Ligy. Tento projekt je realizovaný pod záštitou Nadácie TV JOJ, Slovenského florbalového zväzu a Ministerstva školstva.  Zapojilo sa do neho viac ako 100 000 hráčov. Po lokálnych kolách sme v skupine chlapcov aj dievčat postúpili na krajské kolo, ktoré sa uskutočnilo v Hádzanárskej hale v Prešove. Družstvo dievčat v svojom úvodnom predstavení s DSA Mukačevská prehralo zápas 2:1. Nakoľko sa hrá systémom KO, bol to aj posledný zápas našich dievčat, no napriek tomu si užili príjemný športový deň, posilnili sa ovocím a dobrým obedom.

Nasledujúci deň sa do bojov o postup zapojili naši chlapci. Svoje sily si zmerali s družstvom ZŠ B. Krpelca Bardejov. V tomto súboji sme vyhrali 9:0 a postúpili na piatkové finálové boje. V piatok nás čakal prvý zápas so ZŠ Komenského Sabinov. Zápas bol spočiatku vyrovnaný, ale potom sa ukázali skúsenosti našich hráčov a zápas sme vyhrali 8:3, čo nás posunulo do štvrťfinále krajského kola. Ďalším súperom bola ZŠ Veľký Šariš. Prvý polčas bol napínavý a na góly chudobný, no v druhom polčase si naši chlapci našli hernú pohodu a zápas skončil 13:2. Tento výsledok nás posunul do finále celého turnaja, kde sme sa stretli so ZŠ Šarišské Dravce, s ktorou sme už mali odohraných niekoľko zápasov. Derby začalo vzájomným rešpektom oboch súperov, no herná pohoda z predchádzajúcich zápasov ostala na hokejkách našich chlapcov, čo spôsobilo, že sme tento zápas vyhrali s krásnym výsledkom 16:2.

Po záverečnej siréne nasledovala veľká radosť chlapcov z postupu na celoslovenské kolo. Chlapci boli ocenení a domov odchádzali plní emócií s pohárom víťazov. Želáme veľa šťastia v celoslovenskom kole!

Mgr. Kamil Zagrapan

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.