Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Koncert ZUŠ v Košiciach

Dátum: 14.02.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 538
Koncert ZUŠ v Košiciach

Prvá adventná nedeľa patrila 16. benefičnému koncertu s názvom Jesenná harmónia, ktorý sa uskutočnil v Dome umenia v Košiciach. Organizátorom tohto projektu je 1. Lions Club Košice, ktorý vychádza z myšlienky finančnej pomoci pre odkázané inštitúcie a jednotlivcov. 

Nie po prvýkrát mal Detský spevácky zbor Septemthillis tú česť stáť na jednom pódiu so slovenskou herečkou a speváčkou Nelou Pociskovou a charizmatickým Mariánom Lukáčom, sólistom opery ŠD Košice, rodákom z Lipian. Sólisti večera by sa nezaobišli bez sláčikového orchestra MUSICA IUVENALIS pod taktovkou dirigenta Igora Dohoviča, s ktorým zbor spolupracuje od roku 2014. Vystúpili spolu na koncertoch s Filipom Tůmom, opernou speváčkou A. Kučerovou a mnohými ďalšími umelcami. Repertoár koncertu mal široký záber. Niesol sa v duchu ,,ľahšej" opernej, ale i inštrumentálnej klasiky. Na svoje si prišli aj milovníci muzikálových či populárnych piesní. Výnos z koncertu poputoval nevidiacim a zrakovo postihnutým ľuďom na Slovensku.

Silná myšlienka projektu a dychberúce výkony sólistov a muzikantov, nepochybne zarezonovali v ušiach divákov, ale aj v dušiach našich malých spevákov. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

Kristína Ščecinová, učiteľka ZUŠ

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.