Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Halová súťaž mladých hasičov

Dátum: 29.11.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1048
Halová súťaž mladých hasičov

K tradičným súťažným zápoleniam v novembri patrí aj halová súťaž mladých hasičov o Putovný pohár primátora mesta Lipany. Bol to 9. ročník, ktorý sa konal dňa 9.11.2018 v mestskej hale. Takmer štyristo mladých chlapcov a dievčat, dobrovoľníkov, porotcov a hasičov privítal primátor mesta Ing. Vladimír Jánošík, ktorý súťažiacim zaprial férového súťažného ducha, vytrvalosť a presnosť. Súťažilo sa v disciplínach štafeta 5x30m, uzlová štafeta a štafeta dvojíc. Halová súťaž si získala priazeň a tohto roku sa jej zúčastnil rekordný počet 44 družstiev a to nielen z okresu Sabinov, ale aj z iných okresov Prešovského kraja a susedného Poľska.

Po absolvovaní súťažných disciplín bolo poradie nasledovné.

 

Za okres Sabinov bolo umiestnenie:

Kategória chlapcov: 1. Červenica I., 2. Milpoš II., 3. Ďačov.

Kategória dievčat: 1. Torysa, 2. Kamenica I., 3. Ďačov.

 

Z iných okresov bolo umiestnenie:

Kategória chlapcov : 1. Šuňava I., 2. Šuňava II., 3. Šuňava III.

Kategória dievčat: 1. Podolínec I., 2. Šuňava, 3. Podolínec II.

 

V kategórii družstiev z Poľska bolo umiestnenie

Chlapci: 1. Muszyna-Folwark, 2. Fajslawice.

Dievčatá: 1. Muszyna-Folwark, 2. Fajslawice.

 

Celkovým víťazom halovej súťaže a nositeľom Putovného pohára primátora mesta Lipany pre rok 2018/2019  sa stalo družstvo dievčat z DHZ Torysa. Srdečne blahoželáme k úspechu. Tohtoročná súťaž sa niesla aj v znamení 115. výročia založenia hasičského zboru v našom meste, a tak v závere súťaže boli všetky deti odmenené balíčkom sladkostí i magnetkou DHZ Lipany.

Veľmi rád vyjadrujem poďakovanie kolektívu kuchárok školskej jedálne, rozhodcom a hlavne  organizátorom, pretože každý z nich prispel k úspešnému priebehu jedinečného podujatia, ktorého cieľom  je vychovávať a pripravovať  najmladšiu generáciu k ochrane osôb a majetku pred ničivými požiarmi. S úctou

     

Martin Petrovský

predseda DHZ Lipany

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.