Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Akcia A

Dátum: 07.08.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 738
Akcia A

Neboj sa života, ktorý je pred tebou, neboj sa ciest nepreskúmaných. Sú vždy tam, kde iní ešte neboli, a preto sú zvláštne...  Tie nové cesty sú iné, neprebádané, tajomné, možno bojazlivé, no sú najkrajšie...

aj týmito myšlienkami sme otvárali výstavu prešovských amatérskych výtvarníčok  Anny a Natálie Hirkových, Margity Rešovskej a Viery Vaľkovej.   Aj cesty autoriek výstavy sa začínali  rôzne... pretože zmyselnosť a krásno v maliarskej tvorbe je zvláštnym darom, je ako sviatok v kalendári, ktorý v sebe objavujeme postupne. Individuálny talent a vnútorná sila tvoriť diela v tomto mnohotvárnom živote vo vlastných štýloch, v nich aj vydržať so všetkými duchovnými i krehkými hodnotami  je dôležitým krokom na cestách každej z nich. Ich obrazy sú zosobnenými snami a myšlienkami ich mystických predstáv  a fantázie, ktorá je ich vnútorným bohatstvom. Maľovanie sa stalo pre nich osudom, je ich životom  a novým spôsobom lásky k životu i k ľuďom. Je poéziou každodennosti a obyčajnosti, ktoré sa vryjú do srdca spolu s kvetmi, mystikou, fantáziou, krajinárskymi motívmi, zátišiami, figurálnymi kompozíciami či imaginárnymi portrétmi, ktoré na výstave nachádzame. O tejto pravde sa presvedčíte, ak sa dáte pozvať na výstavu Dámska jazda, ktorá potrvá do konca septembra v Mestskej galérii v Lipanoch. Tešíme sa na vás.

Iveta Hrabčáková, oddelenie kultúry a športu  

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.