Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spomienka na výlet seniorov...

Dátum: 11.05.2016
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1223
Spomienka na výlet seniorov...

Dňa 26. apríla členovia oboch seniorských organizácii i členky MO ÚŽ sa zúčastnili na divadelnom predstavení  muzikálu JANA  Z  ARCU.  Na scéne DJZ sme sledovali príbeh zbožnej pastierky, legendami opradenej panny orleánskej, ktorá sa s mečom v ruke postavila na čelo francúzskeho vojska proti Angličanom. Bol to herecký koncert. Krásna hudba, vynikajúce spevácke výkony, skvelé výstupy hlavnej predstaviteľky. Hra svetiel, kostýmy, premyslené a plynulé presuny jednotlivých scén navodili pravú dobovú atmosféru. Priaznivo pôsobili na naše zmysly a vyvolali v nás silný umelecký zážitok.

Po jarnej prechádzke s tulipánovou vôňou  v uliciach Prešova sme pokračovali v ceste do Vyšnej Šebastovej. Ich Ružencová záhrada  v poslednej dobe vošla do povedomia veriacich ako pútnické miesto. Prekvapila nás jej nežná krása a veľmi dobrá starostlivosť domácich veriacich. Milé prijatie a sprievodné slová o bohatej histórii obce i cirkvi nás  obohatili o nové poznatky v tomto peknom kúte nášho kraja. Okrem iného sme sa dozvedeli, že autorom miestnych sôch je Peter Beňo, rodák z Lipian, ktorý je autorom sochy sv. Martina v Lipanoch. Boli sme pozvaní aj na veľkú odpustovú slávnosť, ktorá  tu býva vždy v októbri. Návšteva ružencovej záhrady bola pre nás všetkých duchovnou posilou a povzbudením do ďalších dní.

Organizátorom spoločného výletu úprimne ďakujeme za krásne estetické zážitky a duchovné obohatenie.

Ľudmila Hrabčáková, predsedníčka MO UŽ

Galéria k článku

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.