Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Daruj krv, daruj život

Dátum: 15.07.2015
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1506
Daruj krv, daruj život

Toto heslo je v Lipanoch známe už niekoľko rokov. Každoročne v máji je taký deň, keď sa môžeme stretnúť so vzácnymi a obdivuhodnými ľuďmi. Poznáme ich, žijú medzi nami, sú ako my, ale predsa sú iní. Sú to darcovia krvi. Aj MsÚ v Lipanoch si darcov krvi veľmi váži, a preto sa dňa 25. mája konala slávnosť spojená s oceňovaním držiteľov Janského plakiet za rok 2014. Slávnosť sa začala kultúrnym vystúpením žiakov ZŠ Komenského 113 v Lipanoch. Potom sa slova ujal primátor mesta, ktorý ocenil a poďakoval darcom krvi a odmenil ich ďakovným listom, finančnou odmenou i vecným darčekom.

Za rok 2014 sú to títo darcovia krvi: Bronzovú Janského plaketu získali: Š. Bodnár, M. Hric, P. Kuchár, M. Kuľbagová, M. Lešková, Ing. V. Petríková, Mgr. S. Pospíšil, M. Spodník, M. Timko. Striebornú Janského plaketu získali: J. Jurčenko, Mgr. D. Kazimír, PhD., L. Klembara, RNDr. J. Kušnírová, M. Urda. Zlatú Janského plaketu získali: M. Babjak, J. Hovanec, E. Feltovičová, A. Tarasovič.

Ale rovnaký obdiv, úcta, uznanie a poďakovanie patrí všetkým darcom krvi. Tým, ktorí sa osmelili a darovali prvýkrát, ale aj tým, ktorí darovali 5, 10, 20, 50, 80 i 100 krát svoju krv. Všetci bez váhania, ochotne a nezištne darujú to najcennejšie, čo sa stále nedá vyrobiť, vlastnú krv. Nech vám slúži zdravie, aby sme vám mohli ešte dlho, dlho ďakovať.

Antónia Dlugošová, členka MS SČK

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.