Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Obytná zóna

Dátum: 04.06.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 2108
Obytná zóna

Ako poslanec MsZ a obyvateľ Lipian  chcem uviesť niekoľko poznámok týkajúcich sa obytnej zóny, konkrétne časti Rovinky. Zákon hovorí:

V obytnej zóne chodci smú používať cestu v celej jej šírke, pričom sa na nich nevzťahuje § 52. Hry detí na ceste sú dovolené v obytnej zóne. V obytnej zóne, vodič smie jazdiť rýchlosťou najviac 20 km/h, pritom je povinný dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmie ohroziť. Ak je to nevyhnutné, vodič je povinný zastaviť vozidlo. V obytnej zone je státie vozidiel zakázané, ak dopravnou značkou nie je určené inak. Riadime sa tu pravidlom pravej ruky (ak to nie je ináč dané dopravnými značkami).

Častokrát sa stretávam so zaparkovanými autami na ceste, ktoré tam nemajú čo robiť, treba ich obchádzať, čo znižuje bezpečnosť cestnej premávky. Stáva sa aj to, že zaparkované vozidlá prekážajú aj pri vychádzaní z dvorov a dochádza potom aj k stretu áut a následnej škodovej udalosti. Na ceste sa častokrát prechádzajú chodci a najmä malé deti sa bicyklujú, hrajú sa s loptou a pod. a spoza takto odparkovaneho auta môže vybehnúť dieťa a  môže dôjsť k úrazu, ba až tragédii.

Týmto by som vás chcel veľmi pekne poprosiť, aby ste svoje motorové vozidla parkovali vo svojom dvore. Ak nemáte možnosť parkovať na svojom pozemku, resp ak vám príde napríklad návšteva, je možné zaparkovať auto na novom parkovisku pri cintoríne, ktoré je vzdialené pár metrov od Roviniek

Peter Kandráč a obyvatelia Roviniek.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.