Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Super vybíjaná ...

Dátum: 10.06.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 977
Super vybíjaná ...

Vybíjaná je veľmi obľúbená športová hra u žiakov na základných školách. Hravou formou rozvíja rýchlosť, obratnosť, silu, vytrvalosť, ohybnosť, reakčnú a orientačnú pohybovú schopnosť. Je to ideálna a najľahšia športová hra pre túto vekovú kategóriu. Je nenáročná  na priestor a materiálne vybavenie. Na telesnej výchove sú zapojení do hry všetky žiaci. Trénovať sa dá v exteriéri, interiéri, na vyučovaní, v družine, pred panelákom. Objaviť čaro a pochopiť podstatu tejto kolektívnej športovej hry je jednoduché, lebo spočíva v základných ľudských činnostiach – behať, hádzať, chytať, skákať a pod.

3. mája 2019 sa na Základnej škole Komenského 113 v Lipanoch uskutočnilo okresné kolo vo vybíjanej dievčat.  Súťaže, ktorá je určená pre mladšie žiačky II. stupňa sa zúčastnili dievčatá 6 škôl nášho okresu. Naše dievčatá zvíťazili v základnej skupine, v semifinále a postúpili do finále, ktoré bolo napínavé a vyrovnané. V závere druhého polčasu svojou disciplinovanosťou vyhrali nad družstvom zo  ZŠ s MŠ v Pečovskej Novej Vsi a vybojovali si postup na krajské majstrovstvá. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za pekný úspech a reprezentáciu školy.

 

Mgr. Elena Čamajová

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.