Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Eurovízia gymnázia

Dátum: 26.10.2016
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1306
Eurovízia gymnázia

V rámci Európskeho dňa jazykov sa 30. septembra v mestskej galérii konal hudobno-tanečný program, ktorý pre lipianske a okolité školy pripravili učitelia a študenti Gymnázia v Lipanoch.

Cieľom projektu bolo sprostredkovať divákom formou tanca a spevu kultúru štyroch krajín (Nemecka, Anglicka, Ruska a Španielska). Práve jazyky, ktorými sa hovorí najmä v týchto krajinách, sa vyučujú na Gymnáziu v Lipanoch – angličtina, nemčina, ruština, španielčina. Vystúpenia sa zúčastnilo asi 400 žiakov v rámci dvoch predstavení, a to zo Základnej školy, Komenského 113, Lipany, Základnej školy, Hviezdoslavova 1, Lipany, SOŠ Lipany, ZŠ s MŠ Krivany, ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves a študenti gymnázia.

Finančnú podporu na realizáciu projektu poskytla Nadácia Modrá Torysa. Finančne na projekte participovalo aj samotné gymnázium. Ďakujeme aj mestu Lipany a odboru kultúry a športu za spoluprácu.

Toto podujatie bolo zároveň súčasťou programu Jeseň života, ktorým gymnazisti  spestrili jesenné popoludnie lipianskym seniorom 17. októbra v mestskej galérii púri príležitosti Mesiaca úcty k starším.

Ľubica Tomková, Gymnázium Lipany


Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.