Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Krajské srdce na dlani

Dátum: 21.12.2017
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1091
Krajské srdce na dlani

Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) ocenením Krajské srdce na dlani odmenilo prácu najlepších dobrovoľníkov Prešovského kraja za rok 2017.Do 16. ročníka oceňovania bolo zaslaných 21 nominácií.

Do siene slávy uviedli 7 jednotlivcov, 1 skupinu dobrovoľníkov a 3 organizácie za ich angažovanosť a dobrovoľnícku činnosť vykonanú pri rozvoji Prešovského kraja.

Slávnostný podvečer odovzdávania ocenení, nad ktorým záštitu prevzala prešovská primátorka Andrea Turčanová, sa uskutočnil dňa 12. 12. 2017 v Prešove. Slovom sprevádzala Veronika Slaninková a atmosféru kultúrnymi vystúpeniami v predvianočnom štýle dotváral FS Rozmarija.  Oceneným boli odovzdané okrem diplomu a kvetinky aj originálne plakety "drevené srdcia“, krásne výrobky z rúk členov Gréckokatolíckeho formačného centra pre Rómov v Čičave.

Medzi ocenenými jednotlivcami bola aj pani Bc.  Marta Ivanko ‑ Macejová zo Šarišských Michalian, ktorá  stála pri zrode organizácie ZDS DIASABI. Cieľom organizácie je pomáhať ľuďom s diabetes žiť so svojou chorobou plnohodnotný život. Ich práca je založená na edukáciu  diabetikov a širokej verejnosti o tomto ochorení, liečbe, organizovanie podujatí,  ktorých obsahom sú odborné prednášky so zdravotníckou a sociálnou tematikou a praktickými ukážkami ošetrovania pacientov s diabetes mellitus.

Ako povedala Mgr. LenkaSmetanková - Inášová, Regionálne rozvojové partnerstvo, Brutovce a predsedníčka hodnotiacej komisie 2017 za obdobie rokov 2001 – 2017 bolo prijatých 261 nominácií, úžasných príbehov  z Prešovského kraja.  Poďakovania sa dostalo 104 jednotlivcom i kolektívom a 8  organizáciám. Veľmi nás povzbudzuje, že dobrým ľudí neubúda a tešíme sa, že hodnotiaca komisia má stále z čoho vyberať. Nominácie sa môžu poslať vždy do 15. novembra aktuálneho roka.

Mgr. Marko Urdzík, predseda ZDS DIASABI

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.