Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prázdniny v spomienkach

Dátum: 22.09.2016
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1135
Prázdniny v spomienkach

Ani sme sa nenazdali a prázdniny sú preč. Dva mesiace sladkého ničnerobenia, leňošenia sú už len milou spomienkou. Deti nášho mesta mali možnosť prázdniny tráviť ponukou letných táborov, ktoré organizovala ZŠ Hviezdoslavova 1. Ponuka bola pestrá a bolo si z čoho vyberať:

Prímestský tábor–Tajomstvá výtvarného kráľovstva. Išlo o denný tábor v dňoch od  11.07.2016 -   15.07.2016. zodp. Mgr. Juliána Andraščíková, Mgr. Ivica Molnárová. Zúčastnilo sa ho 21 detí. Tábor bol zameraný na rôzne výtvarné techniky, kreatívne nápady, výtvory realizované formou zábavných hier a výletov. Indiánsky deň na Špárovej, návšteva farmy v Kamenici, módna prehliadka vlastnoručne zhotovených modelov, šperkov, rôznych doplnkov.

Prímestský tábor–Prázdninové tajomstvá s Hviezdičkou I. Konal sa  v dňoch od 11.7. do 15.7.2016. Tento tábor viedli Mgr. Mária Župová a Mária Jacková. Túto možnosť využila skupina 20 detí prevažne z našej základnej školy. Účastníci mali možnosť sa zabaviť a zatancovať si v rytme hudby, využiť horúce slnečné počasie na kúpanie, navštíviť ZOO v Spišskej Novej Vsi, previezť sa na plti po Dunajci v Červenom Kláštore a okrem toho naučiť sa nové hry a spoznať nových kamarátov.

Prímestský tábor–Prázdninové tajomstvá s Hviezdičkou II.  V dňoch od 25.7. - 29.07.2016. Spolu 21 deti nášho mesta absolvovalo prímestský  tábor, pod vedením Mgr. Evy Lipovskej a vedúcej Danky Trenčanovej. Spoločne sa zabavili pri rôznych hrách,miniolympiáde,  tanci a vodných hrách. Navštívili slovenské kráľovské mesto BARDEJOV (múzeum) a Bardejovské Kúpele (skanzem),ZOO v Spišskej Novej Vsi, ktorá sa nachádza v prekrásnom mestskom parku a zašli si aj na Hradisko v našom meste, kde im učarovalo strieľane lukom. 

Stály letný tábor- Prázdniny Bombov. Zodpovednou vedúcou letného tábora bola Mgr. Eva Lipovská. Miestečko v prekrásnej prírode  Vihorlatských  vrchov, neďaleko Sniny, v susedstve rekreačnej oblasti Sninských rybníkov. Slnko, voda, relax, pohoda, bazény, slniečko, pláže na Slovensku. BOMBA  PRÁZDNINY pre  22 deti nášho regiónu. Medzi najobľúbenejšie aktivity patrili Plávem, pláveš, pláveme. Plávali sme každý deň. Navštevovali sme kúpalisko v rekreačnej oblasti Sninských rybníkov. Využívali sme aj bazén, ktorý bol súčasťou areálu zariadenia. Obrovskou výhodou bolo, že voda v bazéne bola ohrievaná. Hlboké zážitky majú deti z návštevy Observatória, v ktorom majú najväčší ďalekohľad v strednej Európe. Ďalekohľad v observatóriu v Poloninách majú požičaný od Astronomického observatória z ukrajinskej Odesy na 99 rokov. Úspešné boli Sninské Vilomeniny, Karnevalová show, Izba baví izbu... Celý priebeh LT, počnúc atraktívnym miestom konania a končiac spokojnými deťmi, ktoré sa so zápalom zapájali do všetkých činností, nepoznali nudu, oddýchli si od televízora, počitačových hier, mobilov. Deti si osvojili efektívne využívanie voľného času a hlavne zdravý životný štýl.


Eva Lipovská

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.