Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vyhradené seniorom

Dátum: 25.02.2016
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 2496
Vyhradené seniorom
28. januára 2016 v Lipanoch vznikla nová organizácia pre seniorov s názvom Základná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Lipanoch. ZO JDS v Lipanoch je členom republikovej organizácie, ktorá v súlade so zákonom č. 83/1990 Zb. je občianskym združením. Chráni práva a oprávnené požiadavky dôchodcov na spravodlivé a dôstojné dôchodkové zabezpečenie, zdravotnú a sociálnu starostlivosť, poskytuje sociálnu zdravotnú a sociálnu starostlivosť a organizovaním dobrovoľnej činnosti vedie starších ľudí k vzájomnej pomoci. Vytvára podmienky na realizáciu záujmov dôchodcov, spolupracuje so samosprávou, pomáha vytvárať podmienky sebarealizácie, podporuje kultúrno spoločenské a športové aktivity, podieľa sa na organizovaní zdravotnej, kúpeľnej a rekreačnej starostlivosti  o dôchodcov. Členovia ZO JDS Lipany sa schádzajú vždy v utorok o 14.00 hodine v čajovni Pavučina, kde môžete dostať odpoveď na vaše otázky a bližšie informácie o činnosti o plánoch organizácie od predsedníčky pani Ireny Liščinskej a členov výboru Anny Bencovej, Gabriela Šurína, Ľudmily Hrabčákovej, Anny Ondrejovej a Antona Šemčišáka. Členský príspevok na rok 2016 je 5 Eur, vzhľadom na počiatočné náklady začínajúcej organizácie, v ďalších rokoch bude 2 Eur.  
Pri tejto príležitosti chceme vyzdvihnúť veľmi aktívnu, dobrovoľnú, takmer dvanásťročnú činnosť dobrovoľnej organizácie dôchodcov mesta s názvom Senior klub Lipany, ktorá poskytuje svojim členom sociálne poradenstvo, zabezpečuje záujmovu činnosť a podporuje kultúrno spoločenské a športové aktivity  našich seniorov i aktívne spolupracuje s mestskou samosprávou. Členovia Senior klubu sa schádzajú pravidelne každý pondelok od 14.00 hodiny v čajovni Pavučina  a pracujú pod vedením predsedníčky pani Anny Hétharšiovej i ďalších členov výboru, ktorými sú: Jána Tináková, Helena Krivdová, Paulína Kočanová, Terézia Štvartáková a Bernard Majtner. Poplatok za členstvo v Senior klube na rok 2016 je 2 Eurá.
Obidve organizácie pomáhajú dôchodcom pri príprave na život a prácu v dôchodkovom veku. Členstvo v týchto dôchodcovských organizáciách je dobrovoľné, podmienkou je prihláška za člena a zaplatenie členského príspevku. Členmi sa môžu stať všetci  dôchodcovia, ktorí sa stotožňujú s cieľmi a programom.  
Vítame váš záujem o členstvo i činnosť v niektorej prípadne v obidvoch organizáciách. Budeme radi ak vaše voľnočasové aktivity zladíte s programom mestských organizácií pre starších spoluobčanov a tešíme sa na budúcu spoluprácu i osobné stretnutia. Ak vás trápia nezodpovedané otázky, prosím kontaktovať Mestský úrad Lipany, oddelenie kultúry a športu, Krivianska 3, t. č. 051 / 488 11 70. 
Iveta Hrabčáková 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.