Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Poznáme NAJ záhradky a balkóny v Lipanoch

Dátum: 21.12.2020
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1500
Poznáme NAJ záhradky a balkóny v Lipanoch

Poznáme výhercov 22. ročníka súťaže o NAJ BALKÓN, NAJ ZÁHRADKU

Napriek tomu, že tento rok bol špeciálny, na kráse a výnimočnosti našich záhradiek a balkónov sme jeho negatívnu podobu nezaznamenali. Potvrdil to 22. ročník mestskej súťaže o NAJ BALKÓN, NAJ ZÁHRADKU, a tak ako po minulé roky bol zaujímavý, kúzelný i originálny. Naši záhradkári urobili kus poctivej práce a nič na svojich záhradkách i balkónoch nezanedbali. Záhradky dýchajúce romantikou s tajomnými zákutiami, farebnými i štrkovými záhonmi boli príjemnou súčasťou ulíc nášho mesta. Záhradný priestor vysadený zeleňou a dotvorený altánom, záhradnou architektúrou s vkusnými doplnkami vytváral oku lahodiace a prirodzené prostredie. Biele, ružové, fialové, žlté, oranžové tóny kvetov, kľukaté chodníky, kvitnúce i nekvitnúce popínavé rastliny i solárne osvetlenie, to všetko dodávalo záhradkám čarovnú mystickosť. Netypické tvary krov, dreviny s previsujúcimi či pokrútenými konármi, nízke a vysoké trvalky i jesenné trávy zabezpečili bohatú rozmanitosť. Balkónové mini záhradky s kvetinovými aranžmánmi, voňavými bylinkami i nenáročnou zeleninou v kvetináči začínali naplno ožívať v polovici mája. Vysadené begónie, muškáty, petúnie, surfínie sa časom pýšili hustým a bohato kvitnúcim porastom v moderných truhlíkoch. Naše balkóny neosmutneli ani v jeseni. Do prvých mrazov si tu veselo kvitli romantické vresy, vresovce i drobné a elegantné chryzantémy.
Cieľom 22. ročníka mestskej súťaže bolo poukázať na krásu záhradiek a balkónov, zdôrazniť zdravý pohyb pri ich údržbe a odhaliť, aké krásne miesto môže vytvoriť prienik ľudskej tvorivosti s darmi nevyčerpateľnej prírody.
 
Výhercovia NAJ BALKÓN, NAJ ZÁHRADKA
 
KATEGÓRIA ZÁHRADKY:
1. Darina Čekanová
2. Lenka Pribulová
3. Eva Andraščíková

KATEGÓRIA BALKÓNY:
1. Božena Hriceňáková
2. Viera Harenčárová
3. Mária Kravcová

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.