Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dopravné hry s príslušníkmi polície

Dátum: 06.11.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 859
Dopravné hry s príslušníkmi polície

29. októbra 2019 sa na novozriadenom dopravnom ihrisku v Materskej škole na Námestí sv. Martina  uskutočnila beseda s príslušníkom dopravnej polície o tom, ako sa majú správať na ceste, ako sa majú starať o svoje zdravie a vlastnú bezpečnosť. Aktivity sa zúčastnili deti prípravných oddelení materskej školy. Cieľom dopravnej aktivity bolo zvyšovať vedomosti detí v oblasti pravidiel cestnej premávky, zlepšovať ich orientáciu ako cyklistov, chodcov v cestnej premávke, naučiť ich bezpečne prejsť cez križovatku, a pod. Zámerom polície bolo primeranou formou informovať deti na riziká spojené s nedodržiavaním pravidiel v cestnej premávke, zvyšovať ich zodpovednosť za seba samého, za vlastnú bezpečnosť a správanie.

Táto aktivita však prioritne bola zameraná na zážitkové učenie, resp. duálne vzdelávanie na elementárnej úrovni. Edukačným jadrom návštevy policajtov v materskej škole preto bola praktická časť – nácvik, ako sa máme správať  v rôznych dopravných situáciách v úlohe chodca i účastníka cestnej premávky.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.