Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vianočné trhy Lipany 2017

Dátum: 05.01.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1307
Vianočné trhy Lipany 2017

Vianoce sú sviatkami všetkých ľudí dobrej vôle. Sú najľudskejšie a najláskavejšie obdobie roka, kedy sme k sebe lepší, milší, pozornejší. V čase Vianoc každý z nás cíti potrebu potešiť svojich blízkych vianočným darčekom. Aj preto sa v živote súčasného človeka v adventnom období stávajú tradíciou vianočné trhy.

V našom meste sa tohto roku konali vianočné trhy už po pätnásty raz. K príjemnej prechádzke medzi predajnými stánkami, spojenej s kúpou možno už posledných darčekov, prispeli aj všetci účinkujúci v kultúrnom programe. Počas dvoch trhových dní sa na pódiu vystriedali domáci i hostia.

V stredu pódium patrilo deťom MŠ Centrum  a žiakom obidvoch mestských základných škôl. Nezabudli  na  koledy a vinše, bez ktorých si vianočný čas už ani nevieme predstaviť.  Hosťom programu boli Ondrej a Alex Ferkovci a Hudobná skupina Atlantída.

Štvrtkový program sme naladili prevažne na ľudovú nôtu. Deti z MŠ  kpt. Nálepku spievali, vinšovali, koledovali a ani žiaci ZUŠ Lipany v koledovaní  nezaostávali. Aj hostia Spevácky súbor Gaštanka a Ľudová hudba Prešovčan so speváčkou Vierkou Horňákovou naladili svoje vystúpenie vianočne.

Vianočné trhy Lipany 2017 sú už minulosťou a ja prajem všetkým Lipancom, aby duch Vianoc prebýval v každom nás po celý rok.

  

Mária Kmecová

členka kultúrnej komisie 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.