Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

EuroVelo 11Tour 2017

Dátum: 04.05.2017
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1129
EuroVelo 11Tour 2017

Lipany sa na mape Európy nachádzajú na výnimočnom mieste. V budúcnosti bude totiž cez naše mesto viesť jedna z hlavných európskych cyklistických trás vedúcej z Nórska do Grécka – cyklochodník EuroVelo 11.

Trasa bude viesť cez východné Slovensko zo severu na juh, do nášho regiónu vstúpi cez obce Bajerovce, Šarišské Dravce a Torysu, ďalej bude pokračovať korytom rieky Torysa cez Lipany, popri Rožkovianskych rybníkoch až ďalej smerom na Prešov, bude prechádzať Košicami a tokajskou oblasťou až do Maďarska. Ide o výnimočný projekt, ktorý je popri akvaparku ďalšou významnou možnosťou ako zvýšiť úroveň a kvalitu cestovného ruchu v našom meste.

19. apríla 2017 sa práve u nás na pôde mestského úradu stretli národní a oblastní koordinátori celého projektu spoločne s cyklistickými nadšencami a ďalšími partnermi nielen z nášho mesta, ale z celého východného Slovenska a dokonca aj so 14 hosťami zo Zakarpatskej oblasti z Ukrajiny. Všetkých privítal primátor mesta, Vladimír Jánošík, následne projektant úseku cyklistickej trate v našom regióne, pán Ing. Váhovský, ukázal prítomným budúcu trasu cyklistického chodníka a takisto už zrealizované a pripravené úseky spoločne s projektovou dokumentáciou tých budúcich.

Po stretnutí sa takmer všetci prítomní vybrali priamo na bicykli preskúmať úsek budúcej trate až do Krivian. Za pohostinnosť na trase i sprievod v Krivanoch ďakujeme Beďovi Smetanovi, ako i starostovi Jánovi Šejirmanovi.       Na druhý deň sa z Lipian vydali cyklisti opačným smerom – do Prešova. Veľká vďaka patrí hlavne pani Vierke Štupákovej, koordinátorke projektu EuroVelo 11 na Slovensku a ďalším partnerom, ktorí sa na projekte podieľajú.

Ján Feltovič.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.