Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kráľova studňa 2018

Dátum: 12.09.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1016
Kráľova studňa 2018

Tretie preteky Čergovského pohára 2018 podporili aj turisti KST Mladosť ODEVA Lipany. Zo sedla Obručné sa vybrali Vlado Plavčan, Vierka Kruľáková, Anička Lukáčová, Anička Štvartáková - Smetanková, Ľubo Smetanka a Dodo Sobota Kráľovu studňu a odtiaľ do Lenartova na motorest JAVORINA, kde bol štart pretekov. Turistický chodník vedie najprv lesnou cestou a potom lúkami nad Lenartovom.

Na Kráľovej studni, ktorá je historickým miestom stretnutia troch kráľov, je postavená OZ Horná Topľa rozhľadňa a trochu ďalej na rozložitých hraničných lúkach prístrešok (útulňa) so sedením a miestom na hranie pre deti a samotný prameň. Výhľady romantickou lúčnato-horskou krajinou sa otvárajú až na Javorinu Krynickú a na pohorie Čergov.

Pretekov sa zúčastnil aj náš priateľ Fero Bednár, ktorý sa dožíva významného jubilea a tak mu gratulujeme aj touto cestou. Medaily vytvoril Laco Maras, ktorý vypomáha aj pri našich bežeckých aktivitách (Beh na vrchol Minčola a Hornotoryský horský beh Demiankou). Z Lipian si prišli zabehnúť Martin Vološin, Jozef Krenický, Lukáš Višňovský a v detských kategóriách aj Katka Majtnerová. Na bicykloch dorazili Katka a Ivo Tkáčovci.

Cieľom akcie bola aj logistická podpora Hornotoryského horského behu Demiankou (23. september 2018) a Čergovského pohára, ktorého štatistiku spracuváva Beťo Majtner ml.

Marián Dudra, hlavný organizátor, pripravil hodnotné podujatie, ktorého sa zúčastnilo 92 bežcov v hlavnej kategórii a mnoho detí. Preteky otvorila starostka obce Lenartov Jana Bľandová a logisticky ju viedol Peter Buc z Košíc.

Dodo Sobota, člen výboru KST Mladosť ODEVA Lipany

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.