Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

3 cenné kovy z Majstrovstiev sveta 2019 v crossmintone pre SbK Lipany

Dátum: 11.07.2019
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1178
3 cenné kovy z Majstrovstiev sveta 2019 v crossmintone pre SbK Lipany

Začiatkom júla sa v Budapešti konali v poradí už piate Majstrovstvá sveta v crossmintone (speed badmintone), na ktorých sa zúčastnilo 520 hráčov z celého sveta. Lipany reprezentovalo 14 crossmintonistov v hlavných, juniorských a seniorských kategóriách a domov si odniesli jedno zlato a dve striebra. 

Zlato si vybojoval Ján Ščavnický ml., ktorý potvrdil svoju formu a v kategórii do 12 rokov nedal svojím súperom žiadnu šancu. Striebornú medailu  v kategórii do 14 rokov získal Viliam Kopilec, keď v semifinále odvrátil niekoľko mečbalov súpera a zaslúžene tak postúpil do finále. V ňom však žiaľ podľahol svetovej jednotke M. Krupičkovi z Česka.

V seniorských kategóriách sa z našich hráčov najviac darilo Jánovi Ščavnickému st., ktorý medzi mužmi nad 40 rokov v semifinále porazil aktuálneho majstra Európy Nóra M. Pascheho 2:0. Vo finále následne podľahol Nemcovi P. Schusselerovi a mohol sa tak tešiť zo striebornej medaily. 

Za veľkú podporu ďakujeme Komunitnej nadácii Modrá Torysa a mestu Lipany.

Zároveň pozývame nových záujemcov o tento rýchly šport na tréning každú nedeľu od 9:00 do 12:00 do veľkej telocvični na ZŠ Komenského. Viac informácii nájdete na www.speedlipany.sk .

Video:

https://www.facebook.com/ICOe.V.1/videos/2196681163794414/

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.