Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Deťom pre radosť

Dátum: 28.06.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 823
Deťom pre radosť

Mesto Lipany aj tento rok pripravilo peknú oslavu dňa detí. Už od rána sa dolný park premenil na miesto, kde si žiaci pri spoločnom čítaní známych slovenských povestí užili kúzelné dopoludnie.  Svoj talent a umelecké nadanie potvrdili žiaci Spojených škôl PSK v regionálnej súťaži Talentmánia Romale. Slniečko hrialo a keď prišli kamaráti z blízka aj z ďaleka všetkým sa spievalo a tancovalo báječne.

Popoludnie sme  otvorili tancom, spevom a hudbou. Na rušnom námestí  bežal hravý program, v ktorom sa nám predstavili deti zo základných škôl. Moderné i ľudové piesne, tance, hovorené slovo i roztomilé scénky vyčarili úsmevy prítomným rodičom i starým rodičom. Malých i veľkých divákov roztancoval tanečný klub TK Tíllia Lipany s veselými tanečnými choreografiami žiariacimi v pestrofarebných kostýmoch.   V parku i na námestí  prebiehalo športovanie najmenších. Malí futbalisti, rybári, frajeri na kolobežkách, kolkári sa veselo zabávali pri zdolávaní prekážok. Skok vo vreci, bodová stena, slalom s fúrikmi, stolný tenis i detský duatlon  preverili fyzické i psychické danosti najmenších, orientáciu v teréne i ich pohotovosť. Za úspešné absolvovanie disciplín sme ich odmenili čoko cukríkmi Potravinovej banky Slovensko a sladkou čokoládkou mesta Lipany, ktorá vyčarila úsmev každému dieťaťu.

Sprievodnými akciami boli nafukovacie atrakcie, stánky s hračkami a občerstvením, face painting a sladká cukrová vata. Čerešničkou na torte bolo vystúpenie dvoch nerozlučných priateľov Tárajka a Popletajky, ktorí k nám zavítali z krajiny Rozprávkovo a rozhýbali celé námestie. Spoločne s deťmi sa rozhodli nájsť pandu Vandu a neboli na to sami. Na pomoc im prišli aj rybky Nemo a Dory, kráľ Julien, lev Alex a nesmeli chýbať ani populárni mimoni, ktorí sa postarali o riadnu zábavu.

Poďakovanie patrí účinkujúcim, súťažiacim, ale aj všetkým, ktorí sa podieľali na príprave tohto veselého podujatia. V neposlednom rade, vďaka patrí aj vám deti, vďaka ktorým je náš svet o čosi krajší, zábavnejší ale aj úprimnejší. Veríme, že sa v takomto hojnom počte stretneme aj o rok. Veď Deň detí je iba raz v roku, tak si to spoločne užívajme.

 

Iveta Hrabčáková

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.