Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Leto v Jednote dôchodcov

Dátum: 28.08.2017
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 946
Leto v Jednote dôchodcov

Členovia Jednoty dôchodcov v Lipanoch  boli aktívni vo svojej činnosti aj počas letných mesiacov. Dňa 28. júna  sa ako víťazi okresných športových hier zúčastnili na krajských športových hrách v Giraltovciach. Naši športovci  obsadili  z 10 zúčastnených družstiev  pekné 5. miesto. Tešíme sa z dosiahnutého výsledku, našim športovcom za reprezentáciu úprimne ďakujeme.

Začiatkom júla sme si urobili opekačku  v krásnom prostredí Špárovej.  V polovici júla sme  s ostatnými seniormi mesta zúčastnili sa na akcii gazdovský dvor Pod hájom v Rožkovanoch. Prežili sme deň v  peknom prostredí, obdivovali sme okolitú prírodu, hlavne jazierka. Čas sme venovali aj zberu liečivých rastlín. Okrem iného sme si pochutnali  na domácom mede a mlieku. 

Dňa 20. júla zúčastnili sme sa na zdravotnej prednáške, ktorá sa uskutočnila v priestoroch čajovne. Lektorom tejto prednášky bol MUDr. Steinbauer z Českej republliky. Témou prednášky boli  bylinky v alternatívnej liečbe, hlavne ich zameranie v liečbe chorôb pohybového  ústrojenstva.  Bola to veľmi zaujímavá prednáška, odborne erudovaná, zaujala  všetkých prítomných.

Dňa 15. augusta sme vlakom navštívili botanickú záhradu v Košiciach. Pekná akcia. Na malej ploche sme mali možnosť  vzhliadnuť  veľa krásy  kvetín a okrasných drevín. Nielen  tie, ktoré  sa pestujú  u nás, ale aj tie, ktoré označujeme ako cudzokrajné.

Zvyšok dňa sme venovali prehliadke pešej zóny metropoly východného Slovenska. 

Irena Liščinská, predsedníčka JDS

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.