Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Modernizácia sirén

Dátum: 26.03.2015
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1151
Modernizácia sirén

Na zabezpečenie varovania obyvateľstva vláda schválila Koncepciu varovania obyvateľstva a vyrozumenia osôb v Slovenskej republike. V súlade s modernizáciou a novou koncepciou sa na obývanom území Slovenskej republiky rozmiestňujú sirény, ako hlavný prostriedok varovania obyvateľstva.

Na území, ktoré nie je priamo ohrozené, musí byť zabezpečené minimálne 80-percentné pokrytie obývaného územia účinným signálom sirén, pričom sa prihliada na hustotu osídlenia.

Konkrétne rozmiestnenie sirén sa vykonáva na základe projektov akustického pokrytia územia, kde sú východiskovými údajmi hladiny hluku, druh zástavby a konfigurácia terénu.

Obvodný úrad v Prešove, vydal dňa 26.5.2010 rozhodnutie o umiestnení akustických sirén v meste Lipany a to konkrétne na hospodársku budovu ZŠ Komenského 113, a na budovu hasičskej zbrojnice. Nakoľko budova nevyhovovala kritériám a podmienkam stanovených Ministerstvom vnútra SR, siréna bola umiestnená na stĺpe, kde je umiestnená monitorovacia kamera mestskej polície.


Peter Janič

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.