Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Anton Repeľ

Pískať začal v roku 1946 v bývalej Východoslovenskej župe ako každý začiatočník na dedinách v najnižších súťažiach. Po troch rokoch bol na základe kvalitných výsledkov zatriedený pre vyššie súťaže, krajské a divízne.

Od roku 1956 už pôsobí ako rozhodca II. Ligy. V týchto súťažiach sa už rozhodovalo lepšie, keďže hráči ale aj obecenstvo boli vyspelejší. V tomto čase mal česť viesť aj prvý medzinárodný zápas Prešov - Zakarpatská Ukrajina v Prešove a odvetný v Užhorode. V roku 1959 ho Ústredná futbalová sekcia v Prahe menovala rozhodcom prvej ligy. Prvoligovú skúšku skladal v zápase Hradec Králové - ČH Brno. Rád spomínal na zápasy v Nitre, Ostrave a tešil sa aj na kritického pražského diváka. Darilo sa mu aj na medzinárodných ihriskách Bol delegovaný ako asistent hlavného rozhodcu na zápasy v Berlíne, Viedni, Tirane a Varšave.

Jeho krátky život a úspešnú činnosť futbalového rozhodcu nečakane ukončilo tragické úmrtie. Pri ceste do Varšavy, kde bol delegovaný na zápas Poľsko - Anglicko lietadlo pri Újezde u Brna havarovalo a dňa 10. októbra 1962 v jeho troskách zahynul. Na jeho počesť futbalový klub každoročne organizuje dorastenecký futbalový turnaj.

Dovoľte mi v závere poďakovať rodinným príslušníkom, manželke a synom, ktorí prejavujú záujem a každoročnou osobnou účasťou udržujú nielen športovú ale aj spoločenskú úroveň tohto podujatia.

Milan Fabián