Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Lipianske florbalistky opäť na MS

Dátum: 14.12.2017
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 2084
Lipianske florbalistky opäť na MS

Talentované florbalové hviezdy vrátane žiačok Gymnázia v Lipanoch - Lenky Cuprákovej a Klaudie Robovej sa 1. - 9. decembra zúčastnili na Majstrovstvách sveta žien vo florbale v našom hlavnom meste, Bratislave. Boli to vôbec prvé majstrovstvá sveta v ženskom kolektívnom športe v ére samostatnosti Slovenska, ktoré sa odohrávali u nás.

Vyše 20-členný tím sa na turnaj pripravoval takmer 2 roky. V hlavnej časti turnaja ich čakali 3 dôležité zápasy. V prvom zápase nastúpili proti Singapuru, ktorý zdolali 12:2. V ďalšom dueli s Estónkami vyhrali 10:3. V nastávajúcom zápase s reprezentantkami Austrálie, v ktorom vyhrali vysoko 21:1, potvrdili svoju silu a obsadili 1. miesto v ich skupine. Nasledoval ťažký osemfinálový zápas s Nemkami, no Slovenky ho zvládli a porazili tím Nemecka 7:3. Vo štvrťfinále zápasili proti Fínkam, ale po statočnom boji prehrali 6:2. Na zápas proti Fínsku dorazili aj žiaci IV. C triedy z gymnázia, ktorí prišli pod vedením zástupkyne riaditeľky školy Ing. Evy Lazoríkovej podporiť a povzbudiť svoje spolužiačky. Slovenky neustávali vo výhrach a v bitkách o popredné miesta vyradili Nórky výhrou 7:4 a Lotyšky výhrou 6:4.

RTVS vysielala naživo všetky zápasy. Slovenské florbalistky na majstrovstvách obsadili 5. miesto a postúpili do TOP 8 svetového florbalu žien. Lenka Cuprková, útočníčka 2. formácie, si na konto pripísala 3 góly a 1 asistenciu. Klaudia Robová, obrankyňa 2. formácie, asistovala pri 2 góloch. Spolu sa postarali o viaceré kľúčové momenty zápasov. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu školy, mesta, krajiny a prajeme veľa ďalších športových úspechov.                       

Dominik Harenčár, Dominik Bucko, študenti Gymnázia Lipany

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.