Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Oslava Dňa materských škôl

Dátum: 12.12.2016
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1047
Oslava Dňa materských škôl

Významným  medzníkom  v  dejinách predškolskej pedagogiky na Slovensku sa stal dátum  4. november 1829. V tento deň bola grófkou Máriou Teréziou Brunswickou založená v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa na území Slovenska. 4. november bol preto slovenskou organizáciou pre predškolskú výchovu OMEP s podporou ministerstva školstva vyhlásený za Deň materských škôl na Slovensku. Základnou myšlienkou  celonárodných aj lokálnych organizovaných, aj spontánnych aktivít na Slovensku je zvýrazniť význam, poslanie a opodstatnenosť materských škôl na Slovensku.

Materská škola na Námestí sv. Martina v Lipanoch podporila a spropagovala tento deň oslavným pochodom ku Dňu materských škôl. Všetky deti materskej školy  s farebnými balónikmi v rukách a  transparentmi zobrazujúcimi logo Dňa materských škôl a logo Materskej školy, Námestie sv. Martina vyšli so svojimi učiteľkami do centra mesta a okoloidúcim rozdávali propagačné materiály týkajúce sa podstaty tejto aktivity. Svojou účasťou na pochode podporili a podčiarkli tak dôležitosť predškolských inštitúcií aj rodičia detí navštevujúcich školu, ale aj tí,  ktorí sú s materskou školou rôznym spôsobom spätí.

Veríme, že tento deň uvedieme do života Slovenska a napomôže k zvýšeniu statusu materských škôl   v našom meste aj v spoločnosti.

 

Kolektív materskej školy

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.