Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zo spoločného stretnutia členov ZO Jednoty dôchodcov Slovenska v Lipanoch

Dátum: 22.03.2018
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1006
Zo spoločného stretnutia členov ZO Jednoty dôchodcov Slovenska v Lipanoch

Dňa 20. februára sa zišli členovia ZO JDS v Lipanoch na 2. výročnej schôdzi. Sú právoplatnými členmi celoslovenskej organizácie, ktorá je občianskym združením a chráni práva a oprávnené požiadavky dôchodcov na dôstojné dôchodkové zabezpečenie, zdravotnú a sociálnu starostlivosť. Poskytuje právnu poradenskú pomoc, organizuje voľnočasové aktivity, dobrovoľnú činnosť seniorov a  vedie ich k vzájomnej pomoci.  JDS má viac ako 94 000 členov v 1200 základných organizáciách  miest a obcí Slovenska. Za 20 rokov svojej činnosti sa stala dôstojným reprezentantom  dôchodcov na Slovensku a pre svojich členov je ozajstnou stavovskou organizáciou.  

Naši seniori sa môžu pochváliť úspešným rokom 2017. Zúčastnili sa športových hier seniorov na úrovni okresov a kraja, súťaže v prednese poézie a prózy, na podujatí naj babička, zorganizovali výstavu liečivých bylín  a výstavu ručných prác. Usporiadali okresný turnaj v stolnom tenise, výlety za poznávaním zaujímavých kútov Slovenska a celý rad aktivít v rámci pravidelných stretnutí v čajovni Pavučina. Aj v roku 2018 by sa radi zapojili do pozoruhodných celoslovenských aktivít   ako sú športové hry i olympiády pre seniorov, okresný, krajský i celoslovenský snem jednotárov  a súťaže  v prednese poézie a prózy. Okrem týchto snov majú v pláne vlastné nápady a podujatia pre aktívne využitie voľného času, či už je to vzdelávanie, recitácia, tanec, ručné práce, varenie, pečenie, verejnoprospešná práca, cvičenie pre zdravie alebo poznávanie vlasti. Seniorov, ktorí by sa chceli zapojiť do organizovaných klubov uvítame v našich radoch.  Neváhajte a príďte, radi všetkých privítame, a voľné chvíle naplníme zaujímavou činnosťou.  Srdečne vás pozývame do našich radov.

  1. ZO Jednota dôchodcov Slovenska, miestna organizácia Lipany (vždy v utorky 13.00 – 16.00 h ) a l e b o
  2. Senior klub Lipany (vždy v pondelky 13.00 – 16.00 h)

 

Irena Liščinská, ZO JDS Lipany

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.