Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Poznáme víťazov 19. ročníka o najkrajší balkón a najkrajšiu záhradku...

Dátum: 30.11.2017
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1279
Poznáme víťazov 19. ročníka o najkrajší balkón a najkrajšiu záhradku...

Organizátori i víťazi mestskej súťaže o najkrajší balkón a najkrajšiu záhradku uzatvorili výnimočný 19. ročník dňa 22. novembra 2017. Mnohí občania venujú dostatočnú pozornosť prostrediu v ktorom žijú. Najkrajšie záhradné i kvetinové i kompozície sme videli v mestskej časti Rovinky. Kvety, dreviny a celkové riešenie predzáhradiek tvoria výnimočnú harmóniu. Pekné a zaujímavé prostredie sme videli aj iných častiach mesta. Sú ulici, kde zákonite očakávame len to naj... už dlhé roky. Medzi takéto patrí kvetinové  kráľovstvo Gabriely Nemergutovej  (Kollárova ulica), krásny dvor i prírodné dekorácie Márie Bučkovej (Ovocinárska ulica), záhradný raj  Danky Fedákovej (Mlynská ulica), pestrofarebné závoje kvetín  Dariny Čekanovej (Dubovická roveň) i kvetinový balkón Jany Šuťákovej (Námestie sv. Martina) patria k najkrajším v meste. Osobitne vyzdvihujeme dobrovoľné aktivity občanov na pestrofarebných záhonoch na Námestí svätého Martina vchody č. 20, 40, 42, 95 – 99 a na ulici Jarkova č.30.

To, že mesto zakvitlo, sme vnímali všetci. Svojou krásou nás očarili červené ruže, letničky tvarované dreviny a kochali sme sa bohatstvom muškátov na stĺpových kvetináčoch. Výnimočný bol pohľad na kruhovú križovatku, kde sedem zelených lipových listov umocňovala aj  mimoriadna krása červených begónii v kombinácii s bielymi kameňmi. Nápad, realizácia a svedomitá údržba počas celého obdobia sa vrátili k zaslúženej podobe. Všetkým, ktorí sa svojou prácou prispeli ku krajšiemu a zdravšiemu mestu úprimne ďakujeme. Na tomto úspechu majú podiel aj tohtoroční víťazí:

V kategórii záhradky:

  1. Miesto: Ľudmila Cifrová, Rovinky
  2. Miesto: Ing. Martina Križalkovičová, ul. Jánošíkova

2.   Miesto: Mária Palčová, ul. Jánošíkova

3.   Miesto: Eva Brincková, ul. Odbojárska

3.   Miesto: Mgr. Elena Dudová, ul. Janka Kráľa

V kategórii balkóny : 

  1. Miesto: Pavol Polomský, Námestie sv. Martina

Nech je našim spoločným želaním, aby zásluhou obetavých ľudí mestečko kvitlo do krásy a nech hostia, ktorí k nám prídu sa k nám radi a často vracajú aj vďaka rozkvitnutým a voňavým uliciam.

hodnotiaca komisia

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.